EUROBASKET 2022

Μεγ.Βρετανία – Ελλάδα 77-93: Ο Σλούκας τους έστειλε για… τσάι

Μεγ.Βρετανία – Ελλάδα 77-93: Ο Σλούκας τους έστειλε για… τσάι
No Giannis, no problem. Η Εθνική μας ομάδα με τον Greek Freak να παίρνει τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης και να δίνει τον ρυθμό από τον… πάγκο έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

Αν στα δύο πρώτα παιχνίδια το δίδυμο Γιάννη ΑντετοκούνμποΤάιλερ Ντόρσεϊ ήταν αυτό που τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας χθες ήταν σειρά του Κώστα Σλούκα να φωνάξει βροντερό “Παρών” στο Ευρωμπάσκετ και οδήγησε την Εθνική μας στο 3/3 με το άνετο 93-77 επί της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο “Σλου” χρειάστηκε να φτάσει στο τέλος της 3ης περιόδου για να χάσει το πρώτο του σουτ στον αγώνα μετά από 8 αλάνθαστες προσπάθειες και ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις νίκης απέναντι πάντως σε έναν αντίπαλο που γνώρισε εκ των προτέρων ότι δεν είχε τύχη.

Η Εθνική μας προηγήθηκε 8-3 στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια άφησε τους Βρετανούς να… χαρούν για ένα πεντάλεπτο όταν και με μπροστάρη τον Νέλσον κυριάρχησαν στο παρκέ και με 12-0 σερί προηγήθηκαν 15-8.

Το τάιμ-άουτ του Δημήτρη Ιτούδη, η είσοδος των Σλούκα και Παπαγιάννη στο ματς άλλαξαν άρδην την εικόνα της ομάδας μας που απάντησε με δικό της 16-0 σερί και τους Σλούκα αλλά και Λούντζη να κυριαρχούν επιθετικά. Κάπως έτσι έγινε το 24-15 με τη διαφορά να ανεβαίνει και στους 12 (29-17) στην αρχή της 2ης περιόδου και να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τα μισά της (37-27). Οι αλλαγές στην πεντάδα μας έφεραν χαλάρωση στην άμυνα και έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους να μειώσουν σε απόσταση βολής στο ημίχρονο (46-43) αλλά μέχρι… εκεί.

Με Σλούκα (5/5 τρίποντα, 3/3 δίποντα έως το 29ο λεπτό), Παπανικολάου και Παπαγιάννη να κυριαρχούν στην 3η περίοδο η ομάδα μας πήρα αέρα 9 πόντων (63-54), ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο τέλος της (71-60) και στην τελευταία περίοδο στο ρελαντί ξέφυγε ακόμη περισσότερο με τον Ιτούδη να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής αφού κανείς δεν έπαιξε πάνω από τα 27,5 λεπτά του Παπανικολάου και κανείς λιγότερο από τα 14,5 του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Τι κρατάει η ομάδα μας από το ματς; Την ξεκούραση του Γιάννη, το φοβερό παιχνίδι του Σλούκα που έδειξε πανέτοιμος για τα νοκ-άουτ και φυσικά την... για τα καλά επιστροφή του Παπαγιάννη που τα πήγε περίφημα στα σχεδόν 20 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, το εξαιρετικό και μεστό ματς του Λούντζη και κάτι ακόμη. Τον πασπαρτού Παπανικολάου που γέμισε τη στατιστική του με: 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες σε 27,5 λεπτά. Ουάου!

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 43-46, 60-71, 77-93

Το στατιστικό του αγώνα

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0