EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022 – LIVE: Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 77-93 (τελικό)

EuroBasket 2022 – LIVE: Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 77-93 (τελικό)

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 3ου αγώνα της Εθνικής μας ομάδας στο Mediolanum Forum για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, κόντρα στην ουραγό Μεγάλη Βρετανία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

4η περίοδος

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Δημήτρης Ιτούδης είδε αυτό που ήθελε από τους παίκτες του. Πίεση στη μπάλα, υπομονή στην επίθεση, «μάχη» για κάθε μπάλα. Και φυσικά αυτό λειτούργησε. Οι κορυφαίοι γκαρντ του ματς, Σλούκας και Λούντζης μοιράστηκαν το χρόνο στην περιφέρεια με τους Ντόρσει και Καλάθη, με το ζητούμενο να είναι η φρεσκάδα. Το δεκάλεπτο βέβαια άνηκε ολοκληρωτικά στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος κάρφωνε τη μία πάσα μετά την άλλη, εκμεταλλευόμενος κάθε ασίστ συμπαίκτη του. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, σημειώνοντας 9 πόντους, σχεδόν συνεχόμενους, πόντους μέσα σε πέντε λεπτά και συνολικά 17. Η «γαλανόλευκη» δεν κατέβασε ταχύτητα ούτε στο τελευταίο τρίλεπτο, με τους Βρετανούς να μειώνουν στο τελευταίο λεπτό και να κλείνουν το ματς στο 93-77.

3η περίοδος

Με τον Σλούκα να μη χάνει ούτε σουτ (5/5 τρίποντα, 2/2 δίποντα) και δραστήριους Παπανικολάου και Παπαγιάννη η Εθνική μας διατήρησε μία διαφορά ασφαλείας σε όλο το 3ο δεκάλεπτο απέναντι στους Βρετανούς και προς το τέλος της περιόδου ανέβασε τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (67-56 στο 26'30'') χωρίς πάντως να φορτσάρει, απλά βγάζοντας την... υποχρέωση.

2η περίοδος

Η Εθνική μας στο ξεκίνημα του δεκάλεπτου ανέβασε τη διαφορά ακόμη και στους 12 πόντους (29-17) με τον Κώστα Σλούκα ασταμάτητο να μετράει ήδη 13 πόντους όντας αλάνθαστος εντός πεδιάς (2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα). Η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα έως τα μισά της περιόδου (37-27) με τους Βρετανούς να απαντάνε με επιμέρους 8-2 και να μειώνουν στους 4 (39-35). Το ημίχρονο δε, βρήκε την "επίσημη αγαπημένη" να προηγείται με 46-43 σε ένα ματς δίχως ιδιαίτερη ένταση με την ομάδα μας να σπαταλά τόση ενέργεια όση χρειάζεται απλά για να έχει το πάνω χέρι στο σκορ.
Πρώτοι σκόρερ για την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο οι Σλούκας (13), Λούντζης (8) και Καλάθης (7) και της Μεγάλης Βρετανίας ο Νέλσον (15)

1η περίοδος

Η Εθνική μας ομάδα παρατάχθηκε δίχως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (ξεκούραση) και παρά το καλό της ξεκίνημα όταν προηγήθηκε 8-3, δέχθηκε σερί 12-0 από τους Βρετανούς με 10 πόντους του Νέλσον που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 15-8. Το τάιμ-άουτ του Ιτούδη, η είσοδος των Σλούκα, Λούντζη και Παπαγιάννη άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας μας που έτρεξε μέχρι ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος της περιόδου ένα δικό της εντυπωσιακό 16-0 σερί, για να προηγηθεί 24-15 και τους Βρετανούς να μειώνουν στη λήξη του δεκάλεπτου 24-17.

Χωρίς Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο η «γαλανόλευκη».

Fb5tChkXoAANVbA.jpg

Και σήμερα συντροφεύουν τη Μεγάλη Βρετανία οι πιστοί οπαδοί της.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0