EUROBASKET 2022

Η FIBA απέρριψε την ένσταση της Λιθουανίας ως... εκπρόθεσμη

Η FIBA απέρριψε την ένσταση της Λιθουανίας ως... εκπρόθεσμη
Η ένσταση της Λιθουανίας για το απίστευτο λάθος των διαιτητών στην 3η περίοδο απορρίφθηκε από τη FIBA ως… εκπρόθεσμη.
Το σοβαρότατο λάθος των διαιτητών που ουσιαστικά προκάλεσε αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα ΛιθουανίαΓερμανία ήταν σαν να μην… έγινε για την Παγκόσμια Ομοσπονδία που σε μία προσπάθεια να “ξεχαστεί” όλο αυτό απέρριψε την ένσταση της Λιθουανίας ως εκπρόθεσμη!

Η Λιθουανία κατέθεσε ένσταση λόγω του ότι δεν εκτέλεσε ελεύθερη βολή μετά από τεχνική ποινή 1'26'' πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ο αθλητικός δικαστής απέρριψε την ένσταση ως εκπρόθεσμη επειδή κατατέθηκε αφού παρήλθε το διάστημα των 60 λεπτών μετά το τέλος του αγώνα. Επίσης γνωστοποιήθηκε πως αν η ένσταση ήταν εμπρόθεσμη θα είχε επίσης απορριφθεί γιατί ο λόγος της ένστασης δεν είναι από αυτούς πάνω στους οποίους μπορεί να κατατεθεί ένσταση” ανέφερε η ανακοίνωση της FIBA που εκδόθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε το λιθουανικό site basketnews.com επικαλούμενο βίντεο και πληροφορίες του οι διαιτητές του αγώνα κατάλαβαν την πρωτοφανή γκάφα τους να μην εκτελέσει η Λιθουανία βολή μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε η Γερμανία ενάμιση λεπτό πριν το τέλος της 3ης περιόδου και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου ζήτησαν στα… μουλωχτά από τη Γερμανία και τον προπονητή της Γκόρντον Χέρμπερτ να εκτελεστεί με… καθυστέρηση η βολή που δεν εκτελέστηκε στην 3η περίοδο.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0