EUROBASKET 2022

Ο Γκάμπριελ Ολασένι στο BN Sports: «Παίζουμε κόντρα στους καλύτερους, τι άλλο να ζητήσουμε;»

Ο Γκάμπριελ Ολασένι στο BN Sports: «Παίζουμε κόντρα στους καλύτερους, τι άλλο να ζητήσουμε;»

«Βέλη» προς την ομοσπονδία μπάσκετ της Μεγάλης Βρετανίας πέταξε ο Γκάμπριελ Ολασένι μιλώντας στην κάμερα του BN Sports.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα 

Ο 30χρονος σέντερ της Νταρουσάφακα και της Μεγάλης Βρετανίας, Γκάμπριελ Ολασένι, μίλησε στην κάμερα του BN Sports ενόψει της 3ης αγωνιστικής του Γ΄Ομίλου, εκεί όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας τη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε μία τόσο σπουδαίο διοργάνωση, όπως το EuroBasket.

Για το «στραβό» ξεκίνημα στο EuroBasket με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και για το πώς μπορούν να επιστρέψουν πνευματικά μετά από αυτό:  «Πνευματικά νομίζω ότι είναι εύκολο. Είναι ένα τουρνουά που όλοι θέλουμε να παίξουμε. Βρίσκονται εδώ οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. Το περιβάλλον είναι ιδανικό. Οπότε είναι εύκολο να ανέβεις ψυχολογικά. Πρέπει να πάρουμε το πρώτο ημίχρονο (σσ. απέναντι στην Κροατία) επιθετικά, γιατί μετά μείναμε σε μονοψήφιο σκοράρισμα».

Για την έλλειψη φιλικών αγώνων προετοιμασίας πριν το EuroBasket:  «Δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Είναι κάτι που άπτεται της ομοσπονδίας. Από την πλευρά μας, παίκτες και προπονητές, μπορούμε να δουλέψουμε όσο σκληρά μας επιτρέπουν. Δυστυχώς είχαμε μόνο μερικές ημέρες προετοιμασίας, κάτι που είναι απογοητευτικό, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε.

Κανείς δεν θα μας δικαιολογήσει, κανείς δεν θα μας λυπηθεί. Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός, οπότε πρέπει να ψάξουμε έναν τρόπο ώστε να το κάνουμε να λειτουργήσει. Στα “παράθυρα” του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου, που είναι μέσα στη σεζόν, όλοι οι παίκτες έχουν ρυθμό. Τώρα εμείς κάναμε τρεις προπονήσεις, ενώ άλλοι προετοιμάζονταν τρεις εβδομάδες».

Για το γεγονός ότι η Βρετανική τηλεόραση δεν δείχνει τα παιχνίδια του EuroBasket: «Προφανώς είναι κι αυτό απογοητευτικό. Έχουμε αρκετούς φαν στην πατρίδα που θα ήθελαν να βλέπουν τα παιχνίδια. Όπως είπα και πριν δεν είναι κάτι που περνάει από το χέρι μας. Οι υπεύθυνοι όμως αποφάσισαν έτσι και αυτό δείχνει πολλά για την οργάνωση άνωθεν».

Για τον επερχόμενο αγώνα με την Ελλάδα, την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το αγωνιστικό πλάνο: «Είναι ένα τουρνουά, οπότε κάθε παιχνίδι κρύβει διαφορετικές προκλήσεις. Φυσικά αυτό είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, έχω όμως εμπιστοσύνη στο προπονητικό επιτελείο, πιστεύω θα ετοιμάσουν το κατάλληλο πλάνο. Ανυπομονούμε για αυτή την πρόκληση. Παίζουμε κόντρα στους καλύτερους, στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον, τι άλλο να ζητήσουμε;».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0