EUROBASKET 2022

Α' Όμιλος, Ισπανία - Βέλγιο 73-83: Έκπληξη με Λεκόν τα "λιοντάρια", άνω-κάτω η κατάταξη!

Α' Όμιλος, Ισπανία - Βέλγιο 73-83: Έκπληξη με Λεκόν τα
Απίστευτη εξέλιξη είχε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισπανία και Βέλγιο, με το δεύτερο να επικρατεί με σκορ 83-73, όντας ανώτερο καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Με μπροστάρη τον Λεκόν των 20 πόντων, τον οποίο ακολούθησαν οι Ζιλέ και Ομπασοχάν (13 και 11 αντίστοιχα), οι παίκτες του Τζέρτζια έφυγαν από την Αρένα της Τιφλίδας με ένα πλατύ χαμόγελο, πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη στο τουρνουά.


Η ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο είχε και πάλι πρώτο σκόρερ τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ με 18 πόντους, τον Λορέντσο Μπράουν να βάζει μερικά απίθανα καλάθια, αλλά το σύνολο να βρίσκεται μία ταχύτητα κάτω από τους αντιπάλους του.


Πλέον οι δυο μονομάχοι κατέχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ στον όμιλο (σ.σ. 2-1), με το Βέλγιο να θέτει στέρεες βάσεις για πρόκριση και την Ισπανία να βλέπει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διακριθεί, από την επόμενη φάση και έπειτα.

Το ματς, δε, κρίθηκε χάρη σε ένα φοβερό 12-0 του Βελγίου στα τελευταία 3,5 λεπτά της αναμέτρησης και ενώ η Ισπανία είχε προηγηθεί 73-71 αλλά στη συνέχεια... ξέχασε να σκοράρει.

Τα δεκάλεπτα: 
11-15, 33-32, 54-57, 73-83

Τα στατιστικά του αγώνα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0