EUROBASKET 2022

B' Όμιλος, Λιθουανία - Γερμανία 107-109: «Έσπασαν καρδιές» στην Κολωνία - Στο καναβάτσο η ομάδα του Γκριγκόνις

B' Όμιλος, Λιθουανία - Γερμανία 107-109: «Έσπασαν καρδιές» στην Κολωνία - Στο καναβάτσο η ομάδα του Γκριγκόνις
Λιθουανία και Γερμανία έβγαλαν «τα ξίφη τους» στην Κολωνία, σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση δύο παρατάσεων, με την δεύτερη να επικρατεί εν τέλει με σκορ 107-109.

Την κορυφαία αναμέτρηση μέχρι και σήμερα στο EuroBasket 2022 είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι παρεβρέθηκαν στην Κολωνία, με την Γερμανία να παίρνει το ντέρμπι απέναντι στους Λιθουανούς με σκορ 107-109. Απίστευτη εμφάνιση από τον φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, Φραντς Βάγκνερ, ο οποίος πέτυχε 32 πόντους, ενώ απ' την άλλη συγκινητικός ήταν και ο κατάκοπος Βαλαντσιούνας των 34.

Έτσι οι πρακτικά γηπεδούχοι στο Β' Όμιλο, εξασφάλισαν μία από τις δύο πρώτες θέσεις, κάτι που θα ξεκαθαριστεί από την αναμέτρηση της Τρίτης απέναντι στην Σλοβενία. Στην αντίπερα όχθη, η παρέα του «πράσινου» Γκριγκόνις θα πρέπει να κάνει το απόλυτο 2/2 απέναντι σε Βοσνία και Ουγγαρία, με σκοπό να διεκδικήσει το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο.


Το «μαγικό του ραβδί» πήρε ο Βάγκνερ στις δύο πρώτες περιόδους, σημειώνοντας 18 π., όντας ο απόλυτος ηγέτης των Γερμανών. Γρήγορος ρυθμός, καλάθια (εντός και εκτός των 6,75 μ.) εκατέρωθεν και μία Λιθουανία, η οποία φαινόταν να χάνει τις ισορροπίες της μέχρι ότου εμφανίστηκε ο Βαλαντσιούνας. Σχεδόν όλες οι επιθέσεις δικές του, με αυτοπεποίθηση και πείσμα, κατόρθωσε να κρατήσει την ομάδα του ανταγωνιστική, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με την διαφορά στο -5.

Ώσπου έφτασε η τελευταία περίοδος, διάστημα στο οποίο έσπασαν καρδιές. Νευρικότητα, αστοχία και αρκετά φάουλ χαρακτήρισαν το παιχνίδι, με τους πρακτικά γηπεδούχους να κατορθώνουν στο τέλος να βρίσκονται μπροστά... έτοιμοι να πάρουν την νίκη. Μπραζντέικις, Σαμπόνις και φυσικά ο σέντερ των Πέλικανς, είχαν διαφορετική άποψη και κατόρθωσαν να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσια, στέλνοντας στην κόψη το παιχνίδι στην παράταση. Ο Σρόντερ είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά αστόχησε σε buzzer.


Βαριά πόδια, δύο πεντάλεπτα και ντέρμπι δίχως τέλος. Ο Μάριους Γκριγκόνις θα μπορούσε να δώσει την νίκη στην ομάδα του, 10' πριν την λήξη του πρώτου σκέλους, αλλά υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Η συνέχεια βρήκε τον Λο να βάζει κρίσιμα καλάθια και τους Λιθουανούς έτοιμους να κλέψουν την παράσταση στην εκπνοή, αστοχώντας ωστόσο σε τρίποντη προσπάθεια.


Τα δεκάλεπτα:
19-19, 41-46, 65-66, 89-89, *96-96, *107-109

Τα στατιστικά του αγώνα.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0