EUROBASKET 2022

Δημήτρης Ιτούδης: «Να γίνουμε πιο έξυπνοι αμυντικά»

Δημήτρης Ιτούδης: «Να γίνουμε πιο έξυπνοι αμυντικά»
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στον απόηχο της σπουδαία επικράτησης της ΕΘνικά απέναντι στην Ιταλία.
Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο προπονητής της «Επίσημης Αγαπημένης», αμέσως μετά το πέρας της αναμέτρησης με την Ιταλία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία των Παπαγιάννη και Αντετοκούνμπο, για τον κομβικό ρόλο των παικτών που έρχονται από τον πάγκο, αλλά και το στοιχείο που χρειάζεται να βελτιώσει η ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά:
«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του ομίλου είναι εξίσου καλές και βρίσκονται σε ακμή, ενώ γίνονται ακόμη καλύτερες αν εφησυχαστούμε. ακόμη και για μερικά λεπτά ή δευτερόλεπτα. Τώρα έχουμε μία μέρα να ξεκουραστούμε, μπήκαν και άλλοι παίκτες. Ο Παπαγιάννης είναι ενεργός και ο Κώστας θέλει λίγο ακόμα αλλά είναι πολύ καλά».

Αναφορικά με το παιχνίδι: «Φάινεται ότι έτσι είναι τα παιχνίδια αυτού του Ευρωμπάσκετ, κανείς δεν θέλει γκραν κινιόλ καταστάσεις. Σήμερα είχαμε την Ιταλία που έβγαλε μεγάλη ενέργεια, δεν έχουν ψηλούς και έπαιζαν με βουτιές, έχοντας hustle παίχτες όπως ο Πολονάρα. Από πλευράς μας μπορεί να μην παίζαμε με καθαρό σέντερ, αλλά είχαμε τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Αγραβάνη δυνατούς στα ριμπάουντ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκαμε με χαλάρωση και το πληρώσαμε. Επίσης θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την τεχνική ποινή που πήρα και ήταν κομβική, αλλά η μπάλα ήταν για εμάς. Σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος ενέργεια».

Για το τι κοιτάζει προπονητικά: «Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν παίζουμε μόνοι μας, οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι εδώ για να μας πούνε όλα ωραία περαστε. Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβληματισμούς. Στο προπονητικό κομμάτι αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να μην χάνουμε τις μεγάλες διαφορές τις οποίες χτίζουμε. Προφανώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ομάδα έχει έναν εξαιρετικό παίχτη που είναι δημιουργός και εκτελεστής και τραβάει τις άμυνες πάνω του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουμε ποιοτικούς παίκτες για να κάνουν την δουλειά εντός παιχνιδιού, αλλά και να τον ξεκουράζουν όταν βρίσκεται στον πάγκο. Είχαμε back to back παιχνίδια, έπρεπε και ο Γιάννης να πάρει δυνάμεις, είναι διαφορετικός ο τρόπος που παίζουμε με αυτόν μέσα και διαφορετικός όταν είναι στον πάγκο. Ακόμα και όταν μπήκε ο Λαρεντζάκης για επτάμισι λεπτά ήταν καταλύτης, τόσο με τα σουτ όσο και με την ενέργεια που έβγαζε στην άμυνα». 

Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Πλησιάζουμε στο να είμαστε hustle ομαδα, δηλαδή ανταγωνιστική... να πέφτουμε στις 50-50 μπάλες και να φαινόμαστε μαχητικοί. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να γίνουμε πιο έξυπνοι. Να μην παρεξηγηθώ η ομάδα έχει έξυπνους και ευφυείς παίκτες, ωστόσο χρειάζεται συνολικά να αγωνιζόμαστε έξυπνα αμυντικά. Προφανώς και είμαι ευχαριστημένος με τα παιδία και γι' αυτό είπα συγχαρητήρια στην αρχή. Δίνουν μάχες, αλλά είμαστε μόνο στην αρχή. Προσπαθούμε να κερδίσουμε όχι μόνο τα παιχνίδια, αλλά και στοιχεία μέσα από αυτά που θα μας χρησιμεύσουν για την επόμενη αναμέτρηση. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι μαζί μας, σήμερα ακούστηκαν μέσα στους Ιταλούς. Κοιτάζουμε ψηλά».

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0