EUROBASKET 2022

Eurobasket 2022 - LIVE: Ελλάδα - Ιταλία 85-81 (τελικό)

Eurobasket 2022 - LIVE: Ελλάδα - Ιταλία 85-81 (τελικό)
Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 2ου αγώνα της Εθνικής μας ομάδας για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη γηπεδούχο και διοργανώτρια Ιταλία.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

4η περίοδος 

Οι δύο ομάδες μπήκαν εξαιρετικά άστοχες στην τελική ευθεία του αγώνα χωρίς να μπορούν να σκοράρουν για πάνω από 2,5 λεπτά. Το... ρόδι έσπασε τελικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκοράροντας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, μετά από απανωτά δικά του επιθετικά ριμπάουντ, για να κάνει το 72-57. Οι Ιταλοί βρήκαν τρίποντο με τον Τόνουτ, μετά από σχεδόν 4 λεπτά που είχαν μείνει χωρίς σκορ στην 4η περίοδο, όμως ο Αγραβάνης απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο. Ο Τόνουτ σκόραρε ξανά από ιταλικής πλευράς πίσω από τα 6,75, διαμορφώνοντας το 75-63. Ντόρσεϊ με 1/2 βολές, ξανά ο Τόνουτ με lay up και Σπίσου με νέο τρίποντο κάνιουν το σκορ 76-68, 4 λεπτά πριν το τέλος. Ο Γιάννης με κάρφωμα θα φτάσει τους 25 πόντους, όμως ο Φοντέκιο απαντάει για το 78-70 και ο πάγκος της Εθνικής ομάδας χρεώνεται με τεχνική ποινή, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντατόμε να μειώσει κι' άλλο τη διαφορά. Ο Ντόρσεϊ σκόραρε για 3, κάνοντας το 81-74, όμως ο Φοντέκιο απάντησε και πάλι, με το ματς να είναι στους 4 πόντους σχεδόν 1 λεπτό πριν το τέλος! Ο Ντόρσεϊ σκοράρει ξανά για τρεις και δίνει αερα 6 πόντων στην Ελλάδα! Οι Ιταλοί μείωσαν στη συνέχεια στο τρίποντο, ο Καλάθης αστόχησε στην τελευταία επίθεση της Εθνικής, όμως Τόνουτ και Φοντέκιο απέτυχαν να στείλουν το ματς στην παράταση. 
Τ
3η περίοδος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλάθι και φάουλ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Ιταλία να απαντάει με το 6ο της τρίποντο στο ματς για το 50-43 με τον Σπισού. Ακολούθησαν απανωτά καλάθια Παπανικολάου και Φοντέκιο και το 6ο λάθος της ομάδας μας από τον Ντόρσεϊ.
Το 8ο τρίποντο της Εθνικής μας διά χειρός Παπανικολάου και βολές του Ντόρσεϊ ανέβασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Μάλιστα με νέες βολές από τον Greek Freak που έφτασε στους 20 πόντους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεφεύγει για πρώτη φορά με 14 πόντους! Η απάντηση της Ιταλίας πάντως ήταν άμεση αφού με δύο σερί τρίποντα του Φοντέκιο κατεβάζει τη διαφορά στους 8. Το επιθετικό κρεσέντο της "σκουάντρα ατζούρα" συνεχίστηκε με τρίτο σερί τρίποντο, του Πολονάρα αυτή τη φορά για το 59-54!
Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση του δεκάλεπτου η αντίδραση της Εθνικής μας ήταν ψύχραιμη αφού με τρίποντο του εξαιρετικού και σε αυτό το ματς Αγραβάνη ανεβάζει τη διαφορά στους 10 (64-54) και λίγο αργότερα στους 14 (68-54) με κάρφωμα του "Αγρα" που ανεβάζει το σερί της ομάδας μας στο 9-0 με 5 δικούς του πόντους!
Το δεκάλεπτο λήγει με την Εθνική μας στο +14 μετά το 10ο εύστοχο τρίποντό της στο ματς από τον ερχόμενο από τον πάγκο Λαρεντζάκη και βολή του Μάνιον.

2η περίοδος

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με νέο πρόσωπο στην πεντάδα της Εθνικής μας τον Γιώργο Παπαγιάννη ο οποίος δεν έπαιξε σε κανένα φιλικό προετοιμασίας ή επίσημο ματς πριν το Ευρωμπάσκετ και προέρχεται από σχεδόν δύο μήνες απραξίας λόγω τραυματισμού!
Όσον αφορά στο σκορ δύο σερί τρίποντα, ένα για κάθε ομάδα διαμόρφωσαν το 26-20 μετά από ένα λεπτό δράσης. Αμέσως μετά η Ιταλία μείωσε στους 4 (26-22) αλλά Giannis και Αγραβάνης (με τρίποντο) έκαναν το 31-22 για να απαντήσει με νέο τρίποντο για τη "σκουάντρα ατζούρα" ο Πολονάρα (31-25).
Στην επίθεση μας φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει αντίπαλο και φτάνοντας στους 13 πόντους ανεβάζει για πρώτη φορά τη διαφορά στους 10 (35-25)
Με τον Καλάθη η διαφορά ανέβηκε στη μέγιστη τιμή της (+12) 37-25 αλλά η Ιταλία "απάντησε" με 5-0 σερί μειώνοντας σε 37-30 χάρη στον Πολονάρα και λίγο αργότερα σε 37-32 με τον προπονητή της Ιταλίας Τζιανμάρκο Ποτζέκο να... τρελένεται και να ξεσηκώνει το κοινό με τις αντιδράσεις του.
Η Εθνική μας βρήκε λύση με τον Παπανικολάου για το 41-34 παίζοντας δίχως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ με το 4ο τρίποντο του Ντόρσεϊ (4/5) ξέφυγε με 8 (44-36) ένα λεπτό πριν το ημίχρονο που βρήκε την "επίσημη αγαπημένη" στο +6 (47-40) μετά από βολές του Μέλι και καλάθι και φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα 36''.

Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα μας οι Γιάννης Αντετοκούνμπο (16) και Ντόρσεϊ (12) ενώ από την Ιταλία ξεχωρίζει ο Πολονάρα με 11 και ο Μέλι με 8.

1η περίοδος

Πολύ καλό ξεκίνημα για την Εθνική μας ομάδα. Αρχικά με τον Ντόρσεϊ και στη συνέχεια με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και άκρως αποτελεσματική άμυνα έχτισε διαφορά 6 πόντων (13-7) την οποία ανέβασε στους 9 (16-7) με δύο τρίποντα του Ντόρσεϊ.
Η Ιταλία είδε τον ηγέτη της Σιμόνε Φοντέκιο να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 7 λεπτά αγώνα και 0/5 σουτ με την Εθνική μας να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό και κυρίως τα ριμπάουντ.
Μετά το 7ο λεπτό ο ρυθμός άνοιξε από συνεχόμενα τρίποντα Ντατόμε, Τόνουτ και Ντόρσεϊ (το 3ο του) με την Ιταλία να μειώνει στους 4 ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκάλεπτου
Το τέλος της περιόδου βρήκε την Εθνική μας προηγούμενη 23-17 μετά από κάρφωμα του Αγραβάνη στον αιφνιδιασμό

Η είσοδος της Εθνικής μας στο παρκέ

Γκρεγκ Πόποβιτς, Έτορε Μεσίνα και Λουίς Σκόλα ανάμεσα στους θεατές του αγώμα στο Μεντιολάνουμ Φόρουμ

Το ζέσταμα του Γιάννη Αντετοκουνμπο με την κάμερα του BN Sports


Στο Top-20 των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής ο Νικ Καλάθης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0