EUROBASKET 2022

Δ Όμιλος, Τσεχία - Σερβία 68-81: Αλώβητοι με double double του Γιόκιτς οι «πλάβι»

Δ Όμιλος, Τσεχία - Σερβία 68-81: Αλώβητοι με double double του Γιόκιτς οι «πλάβι»
Η Τσεχία ηττήθηκε στην έδρα της από την Σερβία με σκορ 68-81 και έτσι σημείωσε την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμές αναμέτρησεις στον Δ Όμιλο του Ευωμπάσκετ.
Χωρίς τον Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος είναι σαφώς ανέτοιμος και απέναντι στο ανώτερο σύνολο των Σέρβων, οι Τσέχοι ηττήθηκαν παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια τους στο δεύτερο μισό του αγώνα. Κορυφαίοι τους οι Χρουμπάν και Κριέτσι, που αμφότεροι σημείωσαν 13 π., ενώ στην αντίπερα όχθη το σκοράρισμα ηγήθηκε ο Γιόκιτς με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Καταιγιστική καθ' όλη την διάρκεια των δύο πρώτων δεκαλέπτων, η ομάδα του Πέσιτς κατόρθωσε να αποκτήσει προβάδισμα, κυρίως μέσω την αποπνικτικής της άμυνας. Πίεση σε όλα τα μήκη του γηπέδου, η οποία ώθησε τους Τσέχους σε πολλές λάθος αποφάσεις και επιθετική ανομβρία, ώστε στο ημίχρονο να σκοράρουν μόλις 25 πόντους! Πρωταγωνιστής στην πρώτη περίοδο ο Γίοκιτς των 11 πόντων, που στην συνέχεια ξεκουράστηκε, όντας σχεδόν μόνιμα στον πάγκο μέχρι την ανάπαυλα.
Eντελώς διαφορετική η εικόνα στην συνέχεια, καθώς οι παίκτες του Γκίνζμπουργκ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με 25 π. σε μία περίοδο, κατόρθωσαν να χτίσουν μομέντουμ και εν τέλει να μειώσουν την διαφορά στους 11. Στο ίδιο τέμπο κυμάνθηκε και το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι τυπικά (και ουσιαστικά) γηπεδούχοι άγγιξαν το θαύμα φτάνοντας στο -5, με τους Σέρβους ωστόσο να σώζουν την παρτίδα στο τέλος, χάρις τα μακρινά τους σουτ.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 25-43, 49-60, 68-81
 
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0