EUROBASKET 2022

Γ' Όμιλος, Εσθονία - Ουκρανία 73-74: Ο Σιντόροβ "φιλί ζωής" στην Ουκρανία

Γ' Όμιλος, Εσθονία - Ουκρανία 73-74: Ο Σιντόροβ
Σε ένα όχι ιδιαίτερα όμορφο, αλλά ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι η Ουκρανία κατάφερε να κλέψει την νίκη από τα χέρια της Εσθονίας με εύστοχο λέι-απ του Σιντόροβ 55" πριν το φινάλε!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ, Βασιλική Καραμούζα

Σε ένα αρκετά σκληρό, αλλά όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό παιχνίδι η Εσθονία έβαλε πολύ δύσκολα στην Ουκρανία για περίπου 39' λεπτά, όμως ο Σιντόροβ σαν από μηχανής θεός χάρισε την νίκη στην ομάδα του μετά από λέι-απ 55" πριν ακουστεί η κόνρα της λήξης, διαμορφώνοντας το τελικό 74-73 στη μία και μοναδική φορά που η Ουκρανία προηγήθηκε στο ματς! Κάπως έτσι οι Ουκρανοί έκαναν το 2-0 στον Γ' Όμιλο και βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη φάση των "16".

Οι Εσθονοί μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, τρέχοντας σερί 10-0. Οι Ουκρανοί απάντησαν με δικό τους επιμέρους 9-0. Το δεκάλεπτο έληξε με τους τυπικά γηπεδούχους στο +6 (21-15). Οι ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά ενός καλαθιού (35-33). 

Παρεμφερές το σκηνικό και μετά την ανάπαυλα. Το παιχνίδι επαφών συνεχίστηκε και στις πλευρές του παρκέ, με την ομάδα του Γιούκα Τογιάλα να καταφέρνει μετά κόπων και βασάνων να μείνει όρθια για περίπου 39 λεπτά. Ο Κρίστιαν Κουλαμάε μετά το καλάθι του Σιντότοβ πήρε ένα σκοτωμένο τρίποντο για τη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Σβι Μιχάιλιουκ με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, ενώ από την Εσθονία πάλεψε ο Κοτσάρ με 17 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-33, 61-65, 73-74

Τα στατιστικά του αγώνα. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0