EUROBASKET 2022

Α’ Όμιλος, Μαυροβούνιο – Βέλγιο 76-70: Ντούμπλιεβιτς και Πέρι «προσγείωσαν» απότομα τα ενθουσιώδη «λιοντάρια»! (video)

Α’ Όμιλος, Μαυροβούνιο – Βέλγιο 76-70: Ντούμπλιεβιτς και Πέρι «προσγείωσαν» απότομα τα ενθουσιώδη «λιοντάρια»! (video)

Το Μαυροβούνιο πέτυχε την πρώτη του νίκη στο τουρνουά απέναντι στο Βέλγιο (76-70), στηριζόμενο στη μεγάλη διαφορά που «έχτισε» στην τρίτη περίοδο. Κορυφαίοι οι Ντούμπλιεβιτς και Πέρι, συγκινητικός ο Ομπασοχάν με 25 πόντους για τα «λιοντάρια» αλλά δεν έφτασαν.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της τρίτης ημέρας του EuroBasket, το Μαυροβούνιο έκανε «σεφτέ» στις νίκες, επικρατώντας με 76-70 του Βελγίου. Οι Μοντενέγκροι άφησαν πίσω τους την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στους Τούρκους και κυρίως τον τρόπο που αυτοί ήρθε, πιάνοντας στη βαθμολογία την ομάδα του Τζέρτζια.

Οι Βαλκάνιοι ήταν καλύτεροι στα 3/4 του αγώνα και με ένα ξέσπασμα στην 3η περίοδο, απέκτησαν διαφορά ασφαλείας 18 πόντων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Βέλγοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, «έσφιξαν» την άμυνά τους, δεχόμενοι μόλις οκτώ πόντους και πλησίασαν στους έξι, ένα λεπτό πριν το τέλος. Ωστόσο δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για να κάνουν την ολική ανατροπή.

Ντούμπλιεβιτς (double-double) και Πέρι «πήραν από το χέρι» τους νικητές σκοράροντας 21 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους, ο Ομπασοχάν πάλευε μόνος του (25π.).

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-32, 68-50, 76-70

Τα στατιστικά του αγώνα.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0