EUROBASKET 2022

Ιτούδης: «Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να παίξει - Οι δυσκολίες μας ένωσαν» (video)

Ιτούδης: «Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να παίξει - Οι δυσκολίες μας ένωσαν» (video)
Για την κατάσταση των τραυματιών, τη δυναμικότητα των αντιπάλων της Ελλάδας, αλλά και τις προσδοκίες μίλησε ο κόουτς Ιτούδης, ο οποίος απάντησε και σε ερώτηση του BN Sports. Ηθική ευθύνη χαρακτρήρισε τη συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδας ο Κώστας Παπανικολάου. 
Σχετικά Άρθρα
ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα 

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της τελικής 12αδας της Εθνικής Ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης και Κώστας Παπανικολάου μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρεμιέρας του Γ' Ομίλου στο EuroBasket 2022, απαντώντας μάλιστα και σε ερώτηση της απεσταλμένης του BN Sports, Βασιλικής Καραμούζα. 

«Υπάρχει ενθουσιασμός, όπως σε όλες τις ομάδες. Είχαμε ως τώρα ένα ταξίδι με προετοιμασία και επίσημα ματς με πολλά εμπόδια, αλλά αυτό μας ένωσε και ξέρουμε πως έχουμε στο πλευρό μας όλους τους Έλληνες. Έχουμε δώσει στους εαυτούς μας την υπόσχεση ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα», ανέφερε σε πρώτη φάση ο Έλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες που αντιμετώπισαν τραυματισμούς: 

«Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να παίξει. Έχει ήδη προπονηθεί με επαφή με την ομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό ήταν εκτός, θα δούμε πώς αισθάνεται τη μέρα του αγώνα και θα αποφασίσουμε φτάνοντας στο γήπεδο. Χαίρομαι πολύ που είναι στην ομάδα και πάλι, εκεί που ανήκει. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, για εκείνον επίσης είναι τα νέα καλά. Ίσως πάρει λίγες περισσότερες μέρες. Ανταποκρίθηκε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε στη θεραπεία και θα δούμε πώς θα είναι στη συνέχεια. Ελπίζουμε να είναι συντομότερα από ό,τι λένε οι γιατροί, αλλά θα ακολουθήσουμε όσα μας πουν οι γιατροί. Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά θα δούμε μέρα με τη μέρα. Ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου είναι καλά. Έχουν κάνει όλοι τεράστια διαδρομή με θεραπείες. Ο Σλούκας έκανε 4ωρες και 5ωρες θεραπείες, το ίδιο και ο Παπαγιάννης».

Η ερώτηση της απεσταλμένης του BN Sports στον 

Αναφορικά με τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν φέτος: «Οι προσδοκίες είναι μέρος της δουλειάς. Εσείς βγάζετε τα φαβορί με βάση ό,τι βλέπετε. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση μέσα στην ομάδα. Είμαστε πιο πολύ πραγματιστές και βλέπουμε ως μέλλον μας την επόμενη προπόνηση ή το επόμενο ματς. Έχουμε πολλές ομάδες με ελπίδες που στηρίζονται σε γεγονότα. Εμείς εστιάζουμε στο πώς θα γίνουμε καλύτερα και πώς θα βάλουμε κομμάτια που μας έλειψαν στην προετοιμασία αξιοποιώντας αυτό το τουρνουά για να εξελιχθούμε ως ομάδα».

Σχετικά με τη  δυναμικότητα των αντιπάλων: «Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ότι Κροατία και Ιταλία είναι οι πιο δυνατοί μας αντίπαλοι. Και η Ουκρανία είναι καλή ομάδα και η Μεγάλη Βρετανία και η Εσθονία παίζει πολύ καλά. Το πρόγραμμα είναι αυτό που είναι, δυστυχώς είχαμε αυτά τα εμπόδια αλλά όποιες συνθήκες κι αν αντιμετωπίσαμε η ομάδα αντέδρασε και ήταν πολύ ανταγωνιστική. Πάλεψε και δεν ήταν νωθρή. Αυτή η ομάδα έφερε τόσο κόσμο δίπλα της, στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα. Όλοι καταλαβαίνουν πως δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά ένα πολιτιστικό γεγονός και όλοι αυτοί οι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες το γνωρίζουν καλά».

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι, ανυπομονούμε. Γι’ αυτό κάνουμε αυτό που κάνουμε, γιατί αγαπάμε τέτοιες διοργανώσεις. Είναι πάντα ξεχωριστό να εκπροσωπείς τη χώρα σου φορώντας τα χρώματά της. Έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να κάνουμε το καλύτερο για να δώσουμε χαρά στον κόσμο και όσους αγαπάνε το μπάσκετ στην Ελλάδα.

Η Εθνική ομάδα δεν είναι υποχρέωση, αλλά ηθική ευθύνη. Όλα τα παιδιά νιώθουν αυτή την ευθύνη. Δεν δίνουμε υπόσχεση ότι θα κατακτήσουμε κάτι, αλλά ότι θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι υποχρέωσή μας γιατί τα περισσότερα παιδιά αναδειχθήκαμε από τις εθνικές ομάδες, γι’ αυτό και δεν σταματάμε να ερχόμαστε και να τιμάμε την Εθνική ομάδα».

Η ερώτηση της απεσταλμένης του BN Sports στον Ομοσπονδιακό προπονητή: 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0