EUROBASKET 2022

A Όμιλος, Τουρκία - Μαυροβούνιο 72-68: Φωνάζουν για την τελευταία φάση οι ηττημένοι

A Όμιλος, Τουρκία - Μαυροβούνιο 72-68: Φωνάζουν για την τελευταία φάση οι ηττημένοι
Τεράστια νίκη της Τουρκίας στην πρεμιέρα της, καθώς επικράτησε σε μία αναμέτρηση ντέρμπι απέναντι στο αξιόμαχο Μαυροβουνίο με τελικό σκορ 72-68. Έντονα τα παράπονα των ηττημένων, για μία από τις τελευταίες φάσεις, στην τέταρτη περίοδο που εξελίχθηκε σε ροντέο.

Πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή και μέσα σε περίοδο αμφισβήτησης σημείωσε 18 πόντους o Λάρκιν, για να ηγηθεί της ομάδας του στον δρόμο προς την νίκη. Τόσους πέτυχε και ο Ντούμπλιεβιτς, ο οποίος με άξιο συμπαραστάτη τον Σιμόνοβιτς πέτυχαν αθροιστικά 31, αλλά για κακή τους τύχη γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στον Α Όμιλο. Καθοριστικός ο clutch Κορκμάζ, που ουσιαστικά έκρινε το αποτέλεσμα, στο τελευταίο λεπτό που έγιναν... πράγματα και θαύματα.


Σκληρό καρύδι αποδείχθηκε από το πρώτο 10λεπτο το Μαυροβούνιο, όπου με καλή άμυνα και λύσεις στην επίθεση κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στην αναμέτρηση... μέχρι ότου είδε την Τουρκία να αντεπιτίθεται. Το επιθετικό κρεσέντο και οι 27 πόντοι της 2ης περιόδου, οδήγησαν τους παίκτες του Αταμάν στην ανάπαυλα με την διαφορά να βρίσκεται στο +10 υπέρ τους.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους Ντούμπλιεβιτς και Σιμόνοβιτς να παλεύουν, τους αντιπάλους τους να είναι εξαιρετικά άστοχοι και τους τυπικά φιλοξενούμενους να μειώνουν στο καλάθι.

Τα όσα ακολούθησαν στην τελευταία περίοδο επεισοδιακά. Η Τουρκία προηγούταν με 61-58, όταν οι Μαυροβούνιοι με τον εξαιρετικό Ράντοντσις έτρεξε υπέρ τους σερί 8-0 και έφεραν την αναμέτρηση τούμπα. Ακολούθησε ωστόσο αστοχεία, με τον Πέρι να χάνει αρκετές προσπάθειες, ώστε οι αντίπαλοι του να πλησιάζουν και εν τέλει ο Κορκμάζ να τους εκτελεί, 23'' πριν την λήξη του αγώνα.

Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε άδοξα για τους (τυπικά) φιλοξενούμενους, με χαμένη προσπάθεια και επιθετικό ριμπάουντ του Σιμόνοβιτς, τον οποίον αμέσως μετά χρέωσαν οι διαιτητές με φάουλ... Φωνές από τον πάγκο της ομάδας και ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο από το κέντρο, για να δωθεί ο επίλογος μιας εντυπωσιακής αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 41-31, 53-51, 72-68

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0