EUROBASKET 2022

Ρούντι Φερνάντεθ: «Η Ισπανία δεν είναι στο επίπεδο Ελλάδας, Σερβίας και Σλοβενίας»

Ρούντι Φερνάντεθ: «Η Ισπανία δεν είναι στο επίπεδο Ελλάδας, Σερβίας και Σλοβενίας»
Όλα όσα δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής ΙσπανίαςΡούντι Φερνάντεθ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «AS».
Το EuroBasket 2022 βρίσκεται προ των πυλών και όλοι κινούνται στους δικούς του ρυθμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας, Ρούντι Φερνάντεθ, παραχώρησε συνέντευξη στην «AS», στην οποία αναφέρθηκε τόσο στην ομάδα της χώρας του, όσο και σε αυτήν της Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
«Πάνε πολλά χρόνια και το βλέπω με ενθουσιασμό, όπως κάθε καλοκαίρι, και με θέληση να αγωνιστώ σε ένα δύσκολο Eurobasket. Φέτος είναι φυσιολογικό να μην μας δίνουν ως φαβορί μετά την απώλεια παικτών όπως ο Μαρκ και ο Ρίκι. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το μόνο που θα ζητήσω από εμένα και τους συμπαίκτες μου είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ίσως δεν είμαστε στο επίπεδο της Σλοβενίας, της Σερβίας, της Ελλάδας... αλλά στο τέλος αυτό είναι ο ανταγωνισμός, να παίζεις 40 λεπτά. Γνωρίζουμε ότι αυτή η Εθνική ομάδα προσαρμόζεται στους νέους παίκτες και προσαρμόζεται στη φιλοσοφία του Σέρχιο Σκαριόλο... Έχουμε όμως και την ευθύνη αφού φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Το έπαθλο για αυτό το καλοκαίρι είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για την παρουσία των Λούκα Ντόντσιτς, Νίκολα Γιόκιτς και Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«Είναι πολύ δυνατές επιλογές. Την περασμένη σεζόν είχαμε μία πολύ καλή ομάδα απέναντι στη Σλοβενία και χάσαμε γιατί έχουν έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Τώρα αντιμετωπίσαμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι εξαιρετικός και έχει μία πολύ καλή Εθνική Ελλάδας. Η Σερβία έχει τον δύο φορές MVP του NBA. Το Eurobasket είναι δύσκολη υπόθεση. Η Γαλλία είναι πολύ δυνατή. Η Τουρκία επίσης. Δεν πρέπει να εστιάσουμε σε άλλη ομάδα, αλλά στους εαυτούς μας».

Για τον τραυματισμό του Γιουλ:
«Ο τραυματισμός του Σέρχιο είναι μία... μαχαιριά για εμάς. Είναι πάντα έτσι όταν ένας παίκτης στην ομάδα σου τραυματίζεται, αλλά ακόμα περισσότερο όταν είναι σημείο αναφοράς, αρχηγός και κάποιος που θα κάνει τη διαφορά. Όλοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του όταν πρόκειται για ανταγωνισμό. Ήταν πάντα πολύ σημαντικός στην Εθνική ομάδα, ακόμα και όταν ξεκίνησε, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει να μην μπορείτε να βασίζεστε σε αυτόν τώρα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός αγώνων, ο παίκτης πρέπει να ζήσει με τραυματισμούς και ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να έρθουν. Και αυτό ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο και για την ομάδα. Αλλά όσοι είμαστε εδώ θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε τη νοοτροπία και την προσπάθεια που είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της Εθνικής».

Για την απόσυρση των αδερφών Γκασόλ και του Σέρχιο Ροντρίγκεθ:
«Όχι. Πήραν τις αποφάσεις τους για τους λόγους τους. Όλοι ήξεραν ότι ο Πάου θα μπορούσε να αποσυρθεί, του Μαρκ ήταν πιο απροσδόκητο. Είδα τον εαυτό μου ικανό να είμαι εδώ αυτό το καλοκαίρι, να συνεχίσω να προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Ο προπονητής είναι αυτός που καλεί τους παίκτες. Αν έβλεπε ότι δεν μπορώ να συνεισφέρω πράγματα στην Εθνική ομάδα, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να κάνει ένα βήμα πίσω. Τώρα όμως βλέπει ότι μπορώ να συνεχίσω και γι' αυτό είμαι εδώ».

Για την ενδεχόμενη παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες:
«Ο μόνος τρόπος που το προσεγγίζω είναι μέρα με τη μέρα. Ξέρω ότι υπάρχει μία πιθανότητα φυσικά, δεν θα προσπαθήσω να ξεγελάσω και να πω όχι. Αλλά ακούω πολύ το σώμα μου και το πώς αισθάνομαι. Οι Ολυμπιακοί του 2024 είναι μακριά για μένα από αυτή την άποψη».
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0