EUROBASKET 2022

Οι απουσίες των «σταρ» στην μεγάλη ευρωπαϊκή μπασκετική γιορτή!

Οι απουσίες των «σταρ» στην μεγάλη ευρωπαϊκή μπασκετική γιορτή!
Το Ευρωμπάσκετ βρίσκεται προ των πυλών. Οι απουσίες πολλών «σταρ» ήταν δεδομένες, αλλά τα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 πρόσθεσαν νέες.

Το μόνο δεδομένο είναι πως το φετινό καλοκαίρι μόνο ξεκούραστο δεν ήταν για τους διεθνής μπασκετμπολίστες. Με μηδαμινό χρόνο ξεκούρασης από το πέρας της περσινής σεζόν, οι παίκτες καλούνται να υπηρετήσουν τις εθνικές ομάδες τους τόσο στα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, όσο και στο Ευρωμπάσκετ. Πριν την έναρξη της μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής, αρκετοί από τους… μεγάλους «σταρ» δεν είναι σε θέση να δώσουν το «παρών».

Αρκετοί παίκτες είχαν την ατυχία και στα Προκριματικα του Παγκοσμίου τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα αρκετών από αυτούς, είναι πως θα στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής τους στο Ευρωμπάσκετ, το απόλυτο μπασκετικό… πάρτι των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων.

Αρχής γενομένης της… πολύπαθης Σερβίας, ο Πέσιτς είναι ο προπονητής που έχει να διαχειριστεί τις απουσίες πολλών αθλητών, όπως ο Νίκολα Γιόβιτς, ο οποίος δεν εξασφάλισε την άδεια από το ΝΒΑ για να αγωνιστεί με το εθνόσημο. Ίδια ήταν η περίπτωση και για τον Αλεξέι Πουκουσέφσκι. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, συμπεριλαμβάνεται στους «κομμένους» και μαζί με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω τραυματισμού θα είναι δύο πρόσωπα που θα απουσιάζουν, επίσης, από το αυτή την μπασκετική γιορτή. Μάλιστα, ο έμπειρος προπονητής της Σερβίας αποφάσισε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Νεμάνια Μπιέλιτσα.

bog-teo.jpg

Μια ακόμη απουσία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Τουρκίας. Ο λόγος για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν, ο οποίος δεν… εμφανίστηκε στην προετοιμασία, γεγονός που άφησε «άφωνο» τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος αναγκάστηκε να μην τον συμπεριλάβει στο πλάνο της ομάδας.

Η εθνική Ισπανίας, μετράει δύο απουσίες, αυτές των Ρίκι Ρούμπιο και Σέρχιο Γιούλ. Λόγος και για τους δύο είναι ο τραυματισμός. Για τον πρώτο, η ρήξη του πρόσθιου χιαστού που υπέστη στο… κλείσιμο του 2021, του «έκοψε» την ευκαιρία για να αγωνιστεί, ίσως, στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ της καριέρας του. Την ίδια ατυχία είχε και ο Γιούλ όμως, καθώς υπέστη μυικό τραυματισμό στον αγώνα της Ισπανίας απέναντι στην Ισλανδία και θα δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού.

ANAHEIM, CALIFORNIA - AUGUST 16:  Sergio Llull #23 and Ricky Rubio #9 react as the leave the court after a timeout trailing the United States in the fourth quarter in a 90-81 USA win during an exhibition game at Honda Center on August 16, 2019 in Anaheim, California. (Photo by Harry How/Getty Images)

Ένας τραυματισμός που προέκυψε μέσα από τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 είναι αυτός του Ντανίλο Γκαλινάρι, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ στην αναμέτρηση της Ιταλίας με την Γεωργία και η κάκωση του μηνίσκου θα τον προσθέσει στην λίστα των απόντων. Στους απόντες πρέπει να συγκαταλέγεται και ο Μάρκο Μπελινέλι, καθώς με προσωπική απόφαση δεν θα βρεθεί στο πλάι της ομάδας που θα καθοδηγήσει ο Τζανμάρκο Ποτσέκο στο Ευρωμπάσκετ.

Χωρίς τον Νίκολα Βούτσεβιτς θα παραταχθεί η ομάδα του Μαυροβουνίου, καθώς ο παίκτης είχε ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής περί της απουσίας του στο Ευρωμπάσκετ και αποτελεί ακόμη ένα… αστέρι που δεν θα βρίσκεται στο τουρνουά. Αμφίβολος είναι και ο Τόμας Σατοράνσκι για την Τσεχία, ο οποίος υπέστη… βαρύ διάστρεμμα σε φιλικό αγώνα κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας, σχεδόν στα μέσα του Αυγούστου, και η συμμετοχή του στο τουρνουά βρίσκεται στον «αέρα».

image-199480-any1000x1000_1.jpg

Φυσικά, απουσία της τελευταίας στιγμής για την εθνική Γεωργίας αποτελεί και ο Τόκο Σενγκέλια, καθώς ο άτυχος σέντερ τραυματίστηκε βαριά στον ώμο του και δεν θα βρίσκεται στο πλευρό της προσπάθειας των συμπατριωτών του.

Την αντίθετη διαδρομή όμως, ακολούθησε ο Μουσταφά Φαλ, που αρχικά λογιζόταν ως μη διαθέσιμος λόγω του τραυματισμού του, αλλά παρόλα αυτά ο σέντερ του Ολυμπιακού ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει για να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Γαλλίας για μια θέση στο βάθρο του Ευρωμπάσκετ!

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0