EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Τα νέα «αστέρια» που θα προσπαθήσουν να... κλέψουν την καρδιά μας! (video)

EuroBasket 2022: Τα νέα «αστέρια» που θα προσπαθήσουν να... κλέψουν την καρδιά μας! (video)
Αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ θα βρεθούν στα γήπεδα της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Τσεχίας και της Γεωργίας, για τη μεγάλη γιορτή του Ευρωμπάσκετ 2022. Να «κλέψουν» λίγη από τη λάμψη τους θα προσπαθήσουν και ορισμένα νέα αστέρια της «διεθνούς σκηνής» και το BN Sports σας παρουσιάζει πέντε περιπτώσεις που αξίζει να ρίξετε μερικές... ματιές παραπάνω.  
Σχετικά Άρθρα

Τεράστια αστέρια του παγκόσμιου μπάσκετ θα ανέβουν στην… σκηνή του Ευρωμπάσκετ 2022. Καταξιωμένοι NBAers (Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς, Ντόντσιτς, Γκομπέρ) και μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague (Μίτσιτς, Λάρκιν, Σλούκας, Ρούντι Φερνάντεθ) θα συνθέσουν ένα εκρηκτικό… κράμα που υπόσχεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε μια μπασκετική «πανδαισία».

Υπάρχουν όμως και οι… πρωτοεμφανιζόμενοι στη μεγάλη σκηνή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Νεαροί που ευελπιστούν ότι Eurobasket 2022 θα είναι η δική τους στιγμή να λάμψουν, να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και να αποδείξουν ότι έχουν ότι χρειάζεται για να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. Γιατί όχι, κάποιος ή κάποιοι από αυτούς να μην το κάνουν από τώρα οδηγώντας, τηρουμένων των αναλογιών, τις ομάδες των χωρών τους σε κάτι… μεγάλο!

Πρώτος και… καλύτερος ο Αλπερέν Σενγκούν που πριν καν συμπληρώσει τα 19 χρόνια του, είχε προλάβει να αναδειχθεί MVP της τουρκικής λίγκας. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του στη γειτονική χώρα τον έφεραν στο νούμερο «16» του περσινού ντραφτ, που επελέγη από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, για… λογαριασμό των Χιούστον Ρόκετς, στους οποίους και αγωνίζεται έως σήμερα. Ο 20χρονος, στην rookie σεζόν του στο NBA μέτρησε 9,6 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ σε σχεδόν 20 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό σέντερ στα πλάνα του Εργκίν Αταμάν στην Εθνική Τουρκίας και παρά τα… μικρά προβληματάκια που αντιμετωπίζει στην άμυνα έχει όλα τα «εφόδια» με το μέρος του για να λάμψει! 

Πολύ κοντά σε επίπεδο προσδοκιών βρίσκεται και ο Ντένι Αβντίγια, NBAer που ανήκει στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ είχε προλάβει να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει το βραβείο του MVP στο Ισραήλ με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο 21χρονος small forward επιλέχθηκε από τους «μάγους» στο νούμερο «9» του ντραφτ του 2020, και αναμένεται να αποτελέσει τον ηγέτη της Εθνικής Ομάδας του Ισραήλ. Το παιχνίδι του είναι πληθωρικό, μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα μέσα στο γήπεδο και με την ομάδα του να βρίσκεται σε έναν όμιλο (Δ') που εκτός της Σερβίας ουδείς άλλος... τρομάζει, δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αιτία που το Ισραήλ θα βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης. Πέρσι στο NBA έπαιξε και στα 82 παιχνίδια, καταγράφοντας 8,4 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι, σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής. 

Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας στον όμιλο του Μιλάνο, Ιταλοί, βασίζουν αρκετά πάνω στο ταλέντο του 21χρονου playmaker Νίκο Μανιόν. Ο απόφοιτος του κολλεγίου της Αριζόνα, επελέγη το 2020 στον 2ο γύρο του ντραφτ (νούμερο «48»), από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Πέρασε τη χρονιά του (2020/21) στο Σαν Φρανσίσκο, μεταξύ των «πολεμιστών» και της θυγατρικής τους ομάδας ενώ τη σεζόν που μας πέρασε ήρθε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πατρίδα του όπου αγωνίστηκε με την Βίρτους Μπολόνια, όπου σε 15 λεπτά συμμετοχής στο ιταλικό πρωτάθλημα μέτρησε 7,6 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Ρόκο Πρκατσιν, που θα αγωνιστεί επίσης στον όμιλο της Εθνικής μας, με την φανέλα της Κροατίας. Ο 19χρονος αγωνιζόταν μέχρι και φέτος στην πατρίδα του με τη φανέλα της Τσιμπόνα ενώ πρόσφατα μετακόμισε στην ισπανική Χιρόνα του Μαρκ Γκασόλ. Αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και πέρσι στην Αδριατική Λίγκα είχε 9,1 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά αγώνα. 

Για το τέλος αφήσαμε ακόμα έναν παίκτη που έχει βγάλει το πρόγραμμα του Αριζόνα, τον 21χρονο Εσθονό, Κερ Κρίσα, που πρόσφατα πήρε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, με την... εριστική του δηλώση, ότι είναι πολύ εύκολο να εκνευρίσεις τον Λούκα Ντόντσιτς. Εκτός από... πολυλογάς πάντως είναι και εξαιρετικός μπασκετμπολίστας, που αγωνίζεται ως playmaker και έχει περάσει από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις, πριν μετακομίσει το 2020 στην Αμερική. Την περσινή σεζόν στο κολλέγιο μέτρησε 9,7 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ σε σχεδόν 30 λεπτά συμμετοχής. Στο Ευρωμπάσκετ αναμένεται να έχει αρκετά σημαντικό ρόλο στην Εθνική Εσθονίας και είναι πιθανό να κλέψει τις… καρδιές αρκετών που μέχρι σήμερα δεν τον είχαν στα «ραντάρ» τους.
 


Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0