EUROBASKET 2022

Eurobasket 2022: Καλύτερος προπoνητής ο Ιτούδης, 3ο φαβορί η Ελλάδα

Eurobasket 2022: Καλύτερος προπoνητής ο Ιτούδης, 3ο φαβορί η Ελλάδα
Αρκετά ευνοϊκά για την Ελλάδα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έκανε η FIBA ενόψει Eurobasket 2022
Καλύτερος προπονητής από όσους θα βρεθούν στο Eurobasket 2022 ψηφίστηκε ο Δημήτρης Ιτούδης σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η FIBA, λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου τουρνουά. Παράλληλα, η ψηφοφορία έδειξε την Ελλάδα ως τρίτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δεύτερο φαβορί για MVP της διοργάνωσης. 

Το φαβορί του Eurobasket 2022


Γαλλία και Σλοβενία ισοβαθμούν, καταλαμβάνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 30.4% έκαστη, ενώ ως τρίτο φαβορί ξεπροβάλει η «επίσημη αγαπημένη», η οποία συγκέντρωσε το 15.2% των συνολικών ψήφων. 

favorite.jpg

Ο MVP του Eurobasket 2022


Ο Λούκα Ντόντσιτς (41.8%) φαντάζει ως ο πιθανότετος MVP του Eurobasket 2022, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καρααδοκεί (22.8%) και τον Νίκολα Γιόκιτς (11.4%) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

mvp_2.jpg

Ο καλύτερος προπονητής του Eurobasket 2022


O Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Δημήτρης Ιτούδης, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής μεταξύ των 24 που θα δώσουν το «παρών» στο προσεχές τουρνουά, συγκεντρώνοντας 27.8% των ψήφων. Ακολούθησαν οι Σβέτισλαβ Πέσιτς (Σερβία), Αλεξάντερ Σέκουλιτς (Σλοβενία), Σέρτζιο Σκαριόλο (Ισπανία) και Βενσάν Κολέ (Γαλλία), με τον back-to-back πρωταθλητή της Euroleague και προπονητή της Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν να μη βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. 

coach_2.jpg

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0