EUROBASKET 2022

Από τον Γιάννη και τον Ντόντσιτς, μέχρι τον Σαμπόνις και τον Γκομπέρ: To ΝΒΑ πάει Eurobasket

Από τον Γιάννη και τον Ντόντσιτς, μέχρι τον Σαμπόνις και τον Γκομπέρ: To ΝΒΑ πάει Eurobasket
Γιάννης, Λούκα, Γιόκιτς, Γκομπέρ, Γκαλινάρι, Σαμπόνις και όλοι οι άλλοι NBAερς που θα δώσουν το «παρών» στο Eurobasket 2022, μέσα από μία αναλυτική καταγραφή του BN Sports. Στο κάδρο και όσοι θα λάμψουν δια της απουσίας τους.
Σχετικά Άρθρα

Όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι παίκτες εδραιώνουν την κυριαρχία τους στο NBA τα τελευταία χρόνια. Αρκετούς εξ ’αυτών, τους περισσότερους για την ακρίβεια, θα έχουμε την ευκαιρία να τους θαυμάσουμε στο προσεχές Eurobasket 2022

Φυσικά, οι πρώτοι που έρχονται στο μυαλό κάποιου είναι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Λούκα Ντόντσιτς, Νίκολα Γιόκιτς και όχι αδίκως! Ο μεν «Greek Freak» έχει στο παλμαρέ του ένα πρωτάθλημα, δύο regular season MVP’s και ένα Finals MVP. Ο δε Γιόκιτς έχει αναδειχθεί δύο διαδοχικές χρονιές πολυτιμότερος παίκτης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ ο Λούκα, μπορεί να υστερεί σε ατομικές διακρίσεις έναντι των άλλων δύο, αφού έχει μόλις ένα Rookie of the Year, παραμένει όμως το «παιδί θαύμα» της Σλοβενίας

Δεν πρέπει όμως να μένουμε μόνο σε αυτούς τους τρεις. Για αυτό ακριβώς το BN Sports «σκάναρε» τα ρόστερ των 24 ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Eurobasket και σας παρουσιάζει την πλήρη λίστα των NBAερς

Α΄Όμιλος 

Μαυροβούνιο: Μάρκο Σιμόνοβιτς (Σικάγο Μπουλς)

Γεωργία: Γκόγκα Μπιτάτζε (Ιντιάνα Πέισερς), Σάντρο Μαμουκελασβίλι (Μιλγουόκι Μπακς)

Ισπανία: Ουσμάν Γκαρούμπα (Χιούστον Ρόκετς), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (Τορόντο Ράπτορς), Ουίλι Ερνανγκόμεθ (Νιού Όρλεαν Πέλικανς)

Βουλγαρία: -

Τουρκία: Τσεντί Οσμάν (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Αλπερέν Σενγκούν (Χιούστον Ρόκετς), Φουρκάν Κορκμάζ (Φιλαδέλφεια Σίξερς)

sengun_1.jpg

Β΄ Όμιλος

Γερμανία: Ντένις Σρέντερ (free agent, πέρυσι Μπόστον Σέλτικς και Χιούστον Ρόκετς), Ντάνιελ Τάις (Ιντιάνα Πέισερς), Φραντς Βάγκνερ (Ορλάντο Μάτζικ)

Ουγγαρία: -

Σλοβενία:  Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς), Γκόραν Ντράγκιτς (Σικάγο Μπουλς), Βλάτκο Τσάντσαρ (Ντένβερ Νάγκετς)

Λιθουανία: Ντομάντας Σαμπόνις (Σακραμέντο Κινγκς), Γιόνας Βαλαντσιούνας (Νιού Όρλεαν Πέλικανς)

Βοσνία: Γιουσούφ Νούρκιτς (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Λούκα Γκάρζα (free agent, πέρυσι Ντιτρόιτ Πίστονς)

Γαλλία: Εβάν Φουρνιέ (Νιού Γιορκ Νικς), Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ), Τιμοτέ Λουβαβού - Καμπαρό (free agent, πέρυσι Χοκς), Τεό Μαλεντόν (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

gobert_1.jpg

Γ΄ Όμιλος

Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ντάλας Μάβερικς)

Εσθονία: -

Ουκρανία: Αλεξέι Λεν (Κινγκς), Σβι Μιχάλιουκ (Ράπτορς)

Μεγάλη Βρετανία: -

Ιταλία: Σιμόνε Φοντέκιο (Γιούτα Τζαζ), Ντανίλο Γκαλινάρι (Μπόστον Σέλτικς)

Κροατία: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Γιούτα Τζαζ), Ντάριο Σάριτς (Φοίνιξ Σανς), Ίβιτσα Ζούμπατς (Λος Άντζελες Κλίπερς)

gallinari.jpg

Δ’ Όμιλός

Ολλανδία: -

Φινλανδία: Λάουρι Μάρκανεν (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

Πολωνία: -

Τσεχία: Βίτορ Κρέιτσι (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

Ισραήλ: Ντένι Άβντιγια (Ουάσιγκτον Ουίζαρντς)

Σερβία: Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς)

jokic_1.jpg

Όπως βλέπετε, 6 από τις 24 ομάδες δεν διαθέτουν στα ρόστερ τους παίκτες που να αγωνίζονται στον «μαγικό» κόσμο, δηλαδή το 25% των συμμετεχόντων, ενώ η μακράν πιο έμπειρη ομάδα του τουρνουά, σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές των αθλητών της σε αγώνες του NBA, είναι η Γαλλία με 1.700 παιχνίδια (Φουρινέ 645, Γκομπέρ, 611, Καμπαρό 328, Μαλεντόν 116)! 

Απόντες

Στην κορυφή της λίστας των προσώπων που θα απουσιάσουν από το Ευρωμπάσκετ βρίσκεται χωρίς αμφιβολία ο Ρίκι Ρούμπιο. Ο Ισπανός γκαρντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και μέλος της καλύτερης πεντάδας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, υπέστη ρήξη χιαστού στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της «φούρια ρόχα». 

Σημαντική και η απουσία του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (σσ. χειρουργήθηκε πρόσφατα στο γόνατο) για τη Σερβία.

Ένας τραυματισμός, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Γαλλίας, θα κρατήσει στα «πιτς» και τον Φρανκ Ντιλικινά των Ντάλας Μάβερικς. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Γερμανό Μόριτζ Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ, ενώ εν αμφιβόλω έχει τεθεί και η συμμετοχή του συμπατριώτη του Ντάνιελ Τάις

Την πόρτα των εθνικών τους ομάδων έκλεισαν (τουλάχιστον για) φέτος ο Πολωνός Τζέρεμι Σότσαν, ο οποίος επελέγη στο Νο9 του draft από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, o Τούρκος Ομέρ Γιουρτσεβέν που αγωνίζεται στους Μαϊάμι Χιτ, όπως και ο Σέρβος Αλεξέι Ποκουσέφσκι των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Επιγραμματικά οι υπόλοιποι NBAερς που θα απουσιάσουν από το Eurobasket 2022: Μάξι Κλέμπερ (Γερμανία – Ντάλας Μάβερικς), Αϊζάια Χάρτενσταϊν (Γερμανία – Νιου Γιορκ Νικς), Νικολά Μπατούμ (Γαλλία – Λος Άντζελες Κλίπερς), Ο Τζι Ανουνόμπι (Μεγάλη Βρετανία – Τορόντο Ράπτορς), Πάολο Μπανκέρο (Ιταλία – Ορλάντο Μάτζικ), Νίκολα Βούτσεβιτς (Μαυροβούνιο – Σικάγο Μπουλς).

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0