EUROBASKET 2022

Παίκτες του ΝΒΑ και Εθνικές ομάδες: Σε πόσα φιλικά έπαιξαν ενόψει Ευρωμπάσκετ;

Παίκτες του ΝΒΑ και Εθνικές ομάδες: Σε πόσα φιλικά έπαιξαν ενόψει Ευρωμπάσκετ;

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε σε μόλις δύο φιλικούς αγώνες της Εθνικής μας ομάδας στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ευρωμπάσκετ. Τι συνέβη όμως με τους περισσότερους από τους υπόλοιπους ΝΒΑερ σταρς των άλλων Εθνικών ομάδων; Η έρευνα του BNSports έχει τις απαντήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Τα φιλικά προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν και πλέον σειρά έχουν πρώτα οι ανά ομάδα δύο επίσημοι αγώνες για τα παράθυρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε δέκα μέρες το Ευρωμπάσκετ.

Καταγράψαμε λοιπόν μία προς μία τις παρουσίες των περισσότερων σημαντικών για τις ομάδες τους ΝΒΑερ των εθνικών συγκροτημάτων, για να δούμε αν και ποιοι έκαναν διαχείριση κούρασης και ποιοι όχι. Και το αποτέλεσμα ήταν ότι πλην Αντετοκούνμπο, που επισήμως έχασε δύο από τους τρεις αγώνες που δεν έπαιξε λόγω «ενοχλήσεων», οι υπόλοιποι έπαιξαν σε ποσοστό άνω του 85% συνολικά!

Ο Greek Freak έδωσε το παρόν σε μόλις 2 από τους 5 αγώνες της Εθνικής μας την ώρα που:

- Ο δις MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, Νικόλα Γιόκιτς, έπαιξε και στα 4 φιλικά προετοιμασίας της Σερβίας (ποσοστό 100%).

- Ο επίδοξος και ίσως μελλοντικός MVP του ΝΒΑ και σούπερ σταρ της Σλοβενίας, Λούκα Ντόντσιτς, (που έπαιξε και στους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγιναν τέλη Ιουνίου) έπαιξε στα 4 από τα 6 φιλικά της ομάδας της χώρας του με το ένα από αυτά να γίνεται πριν είναι επισήμως διαθέσιμος από το ΝΒΑ (δηλαδή πριν τις 5 Αυγούστου).

- Στη Λιθουανία Γιόνας Βαλαντσιούνας και Ντομάντας Σαμπόνις έχασαν τα δύο πρώτα φιλικά που έγιναν πριν τις 5 Αυγούστου και δεν είχαν «δικαίωμα» συμμετοχής βάσει της συμφωνίας ΝΒΑ-FIBA αλλά έπαιξαν και στα πέντε σερί επόμενα (5/7, ποσοστό 71,4%).

- Στη Γερμανία ο Ντένις Σρούντερ δεν έπαιξε μόνο στο τελευταίο και ο Φραντς Βάγκνερ μόνο στο πρώτο από τα 4 φιλικά της «Νασιοναλμανσαφτ» άρα 3/4 έκαστος (ποσοστό παρουσίας 75%).

- Τέλος, στη Γαλλία οι τρεις πρωταγωνιστές στις ομάδες τους στο ΝΒΑ παίκτες, Εβάν Φουρνιέ, Ρούντο Γκομπέρ και Τεό Μαλεντόν έπαιξαν και στα 4 φιλικά των «τρικολόρ» όπως και στην Τουρκία οι Φουρκάν Κορκμάζ, Τσεντάι Οσμάν, Αλπερέν Σενγκούν έπαιξαν και στα 6 φιλικά της ομάδας του Εργκίν Αταμάν!

Γιάννης Ψαράκης – Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0