EUROBASKET 2022

Αταμάν: «Είμαστε φίλοι... χρειαζόμαστε περισσότερο σεβασμό σαν Τουρκία - Αγαπώ και σέβομαι την Ελλάδα»

Αταμάν: «Είμαστε φίλοι... χρειαζόμαστε περισσότερο σεβασμό σαν Τουρκία - Αγαπώ και σέβομαι την Ελλάδα»
Ο Εργκίν Αταμάν έκλεψε την παράσταση στην συνέντευξη τύπου, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα, αλλά θέτοντας και μεγάλους προβληματισμούς με αποδέκτη την FIBA.
Σχετικά Άρθρα

Τίποτα δεν άφησε ασχολίαστο, ο Τούρκος προπονητής Αταμάν, με τις δηλώσεις του να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Μεταξύ άλλων μίλησε για τους φιλάθλους που συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ, την αντιμετώπιση της διαιτησίας προς τους παίκτες του, αλλά και για το αγωνιστικό κομμάτι, μιλώντας τόσο για την ομάδα του όσο και για την Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά:

«
Θέλω να πω κάτι σημαντικό, καταρχήν ήταν μία εξαιρετική μπασκετική ατμόσφαιρα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ εν μέσω καλοκαιριού, για εμένα ήταν υπέροχο. Πιστεύω όμως πως σαν Εθνική Τουρκίας, που ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ένα φιλικό, χρειαζόμαστε περισσότερο σεβασμό. Είμαι εκνευρισμένος για την ασέβεια απέναντι στο έθνος μου... είμαστε φίλοι. Άμα δεν ήμασταν δεν θα ερχόμασταν εδώ για να συμμετάσχουμε στο τουρνουά.

Από εκεί και έπειτα αναφορικά με την FIBA. Υπάρχουν ομάδες κορυφαίου επιπέδου και κόσμος που έρχεται για να δει παίκτες επιπέδου NBA, αλλά και Euroleague, όπως και προπονητές αυτής της κλίμακας. Γιατί η FIBA δεν διοργανώνει αυτά τα διεθνή τουρνουά σε ολόκληρη την Ευρώπη; Nα στέλνουν διαιτητές υπό την αιγίδα τους, να αναλαμβάνουν την διοργάνωση. Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα η FIFA προγραμματίζει και φέρνει διαιτητές από διαφορετικές χώρες... 

Παίζουμε στο Βελιγράδι με Σέρβους διαιτητές, στην Κωνσταντινούπολη με Τούρκους και εδώ με Έλληνες. Από την στιγμή που θέλουν να βελτιώσουν το μπάσκετ δεν το καταλαβαίνω. Φυσικά δεν νιώθω βολικά να παίζω με Έλληνες διαιτητές. Το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται, εδώ μπροστά σε 20 χιλ. Έλληνες και στην Κωνσταντινούπολη απέναντι σε 16 χιλ. Η FIBA Και η Euroleague θα πρέπει να βρουν λύσεις για τα παιχνίδια προετοιμασίας. Μπορεί οι περισσότεροι παίκτες του NBA να μη το βιώνουν, αλλά τουλάχιστον εμείς της Euroleague το να παίζουμε με αυτή την ατμόσφαιρα είναι τρομερό. Δεν ήταν σωστός ο τρόπος που μας αντιμετώπισαν.

Αναφορικά με το παιχνίδι, ήταν πολύ καλό, μία δυνατή προετοιμασία για εμάς. Έχουμε ηλικιακό μ.ο. 24 ετών, νέους παίκτες, όπως ο Σαϊμπίρ και ο Μπίρσεν, παίκτες που βιώνουν την πρώτη τους εμπειρία με την Εθνική ομάδα. Θα ταξιδέψουμε στο Eurobasket για να κατακτήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση. Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα. Γνωρίζω και δεν αψηφώ ότι απουσίαζαν παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Παπαπέτρου. Νομίζω ότι η Εθνική σας είναι το φαβορί για να πάρει την διοργάνωση και σας εύχομαι τα καλύτερα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0