EUROBASKET 2022

Ιτούδης: «Στο Ακρόπολις δώσαμε την υπόσχεση ότι, είτε πονάμε είτε όχι θα δίνουμε μάχη»!

Ιτούδης: «Στο Ακρόπολις δώσαμε την υπόσχεση ότι, είτε πονάμε είτε όχι θα δίνουμε μάχη»!
Ο κόουτς Ιτούδης στην Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Τουρνουά Ακρόπολις και την νίκη επί της Τουρκίας στάθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η Εθνική και δεν την αφήνουν να τελειώσει την προετοιμασία όπως θα ήθελε. 
Σχετικά Άρθρα
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Ιτούδη μετά τη νίκη της Εθνικής μας επί της Τουρκίας στην αυλαία του τουρνουά Ακρόπολις: 

«Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και γέμισε το ΟΑΚΑ. Μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι έχεις θα μαζί σου όλη την Ελλάδα.

Ερχόμενοι εδώ πληροφορηθήκαμε ότι είχε "μπλοκάρει" η μέση του Γιάννη και δεν μπορούσε να παίξει. Πολλές φορές όταν κάνεις πλάνα ο Θεός γελάει... Είχαμε ετοιμάσει τα πλάνα μας με βάση τον Γιάννη και έπρεπε να τα αλλάξουμε. 

Έπρεπε να λύσουμε μια σπαζοκεφαλιά, μιας και ο Σενγκούν είναι πολύ καλός δημιουργός στη ρακέτα ενώ γενικότερα η Τουρκία έχει παίκτες που ανοίγουν το γήπεδο με το σουτ τους. 

Τελειώσαμε το παιχνίδι με πολύ χαμηλό σχήμα, αλλά με πολύ μεγάλη θέληση και αυταπάρνηση για τη νίκη. Σε αυτό το τουρνουά δώσαμε την υπόσχεση ότι είτε πονάμε είτε δεν πονάμε θα δίνουμε μάχες.

Οι αθλητές βγάζουν χαρακτήρα και πλησιάζουμε σιγά σιγά, αν και έχουμε αρκετά λάθη και αστοχίες, αλλά πλησιάζουμε σε αυτό που θέλουμε. Είναι αρκετά τα προβλήματα που είχαμε μέχρι τώρα, ελπίζουμε στη συνέχεια να είμαστε όλοι υγιείς.

Δεν μπορείς να γίνεις ομάδα με αυτοματισμούς αν δεν έχεις όλα αυτά τα στοιχεία. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, αλλά δεν μπορείς να παρατήσεις κάτι. Μπήκαμε με αυταπάρνηση και θέληση και δεν παρατήσαμε το παιχνίδι ποτέ.

Θα είμαστε τέλειοι στην έναρξη των επίσημων; Δεν θα είμαστε. Είμαι κι εγώ καινούργιος σε αυτό και καταλαβαίνω ότι είναι άλλο να χτίζεις κάτι 10 μήνες και άλλο έναν μήνα.

Εγώ είμαι Έλληνας και είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και ανατριχιάζω όταν ακούω τον Εθνικό ύμνο. Αλλά προφανώς και είναι άσχημο να γιουχάρεις. Αυτό μου είπε και ο Αταμάν, ότι ενοχλήθηκε, αλλά και ότι στην Τουρκία θα γίνει το ίδιο. Δεν μπορείς να ελέγξεις ή να ανοίξεις διάλογο με τον κόσμο για κάτι τέτοιο.

Θέλω να πετάξω ότι δεν είναι όλοι υγιείς και δεν μπορούμε να παίξουμε όλοι μαζί. Μακάρι το δύσκολο κομμάτι να ήταν το ποιόν θα κρατήσουμε και το ποιον θα παίξουμε.

Δεν μπορείς μέσα σε έναν μήνα να βελτιώσεις το κομμάτι των βολών. Μία συνταγή που υπάρχει να σουτάρουμε 1.000 ή 2.000 βολές κάθε μέρα. Εύστοχες. Πλέον είμαστε σε αγωνιστική περίοδο. Είχαμε τρία back-to-back παιχνίδια.

Για το χαμηλό σχήμα: Ούτε κι εγώ δεν ξέρω κάποιες φορές, αλλά έχω την ικανότητα να διαχειριστώ αυτά που έρχονται. Πάμε να δούμε ποιος λείπει και ποιος είναι εδώ. Τι μπορούμε να κάνουμε με αυτούς. Αλλά το παιχνίδι είναι ζωντανό και σου δίνει απαντήσεις. Αποφασίσαμε να τους ανεβάσουμε όλους μια θέση. Είδαμε αθλητές που αρχίζουν και γίνονται άντρες. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν ουσιαστικός. Δεν ήταν βέβαια μόνο αυτός. Αλλά μέσα από το βίντεο υπήρξε βελτίωση.

Έπαιξε ρόλο ότι οι Σλούκας, Ντόρσεϊ και Παπανικολάου είχαν αυτοματισμούς. Δεν είναι το βασικό, δεν ήταν αυτό στο μυαλό μου, αλλά λειτουργεί.

Έχω μιλήσει με Μπαρτζώκα, με Πρίφτη και Σφαιρόπουλο. Ο καθένας για τους λόγους του δεν μπορούσε να είναι παρόντες. Το προπονητικό τιμ είναι αυτό που είναι και είναι πολύ καλό. Δεν θα υπάρξει κάποια προσθήκη. Το πολύ πολύ ο Κασελάκης.

Δεν μας ενδιέφερε να κρύψουμε κάτι στο Ακρόπολις. Ήμασταν ανοιχτό βιβλίο. Θέλαμε να προπονηθούμε πάνω σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε». 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0