EUROBASKET 2022

Ελλάδα - Τουρκία 89-80: Ο Κώστας... ντύθηκε Γιάννης και οδήγησε την Εθνική στην κορυφή του «Ακρόπολις» (video)

Ελλάδα - Τουρκία 89-80: Ο Κώστας... ντύθηκε Γιάννης και οδήγησε την Εθνική στην κορυφή του «Ακρόπολις» (video)
Ντέρμπι Ελλάδας εναντίον Τουρκίας είχε το μενού στο ΟΑΚΑ με την γαλανόλευκη να επικρατεί με σκορ 89-80 και να κατακτά το 31ο «Τουρνουά Ακρόπολις».

Σπουδαίος Κώστας Αντετοκούνμπο με 19 π., ενώ κομβικός ήταν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Η Τουρκία έχτιζε για περίπου τρία δεκάλεπτα, με τον εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο Κορκμάζ να σταματά στους 22, την Ελλάδα να αντεπιτίθεται στην τελευταία περίοδο και να επικρατεί εν τέλει με σκορ 89-80. Ματσάρα γεμάτο ένταση, πάθος και κατά περιόδους ωραίο μπάσκετ στο κλείσιμο του «Τουρνουά Ακρόπολις».

Εξαιρετικό ξεκίνημα της Εθνικής στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είναι επιβλητικός, παρασέρνοντας και τους συμπαίκτες του μαζί. Γρήγορος ρυθμός, επιθέσεις κατά μέτωπο... για περίπου ένα εξάλεπτο, με την Τουρκία να ανασυντάσσεται και να βρίσκει τις απαντήσεις μέσω του Κορκμάζ. Τα time out του Δημήτρη Ιτούδη λειτούργησαν, η είσοδος του Αγραβάνη βοήθησε και ο πίνακα του σκορ έδειξε διαφορά +6 πόντων.

Στη συνέχεια η κατάσταση άλλαξε, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν την εικόνα τους άρδην και κατόρθωσαν να ανεβάσουν κατακόρυφα την επιθετική τους απόδοση. Με τον 25χρονο παίκτη των Σίξερς να συνεχίζει να πληγώνει την ελληνική άμυνα, πέτυχαν 28 πόντους, ώστε στο ημίχρονο να προηγούνται με 42-43.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κρίθηκε επεισοδιακή. Έπειτα από περίπου τρία λεπτά παιχνιδιού ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στο έδαφος, σφαδάζοντας, αλλά κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει. Και ενώ το παιχνίδι εξελισσόταν, ένα σφύριγμα που δεν δόθηκε στην Τουρκία, προκάλεσε ξέσπασμα του Αταμάν απέναντι στην διαιτητική τριάδα και παρά την συμφιλιωτική συζήτηση με τον κόουτς Ιτούδη, εν τέλει αποβλήθηκε. Στη συνέχεια παίχτηκε μπάσκετ, με το τρίτο δεκάλεπτο να μην έχει ρυθμό ελέω των συνεχόμενων διακοπών και τους φιλοξενούμενους να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα στους έξι πόντους.

Τελευταία περίοδος και η Ελλάδα παρουσίασε μεγάλη βελτίωση στην άμυνα, ενώ για μεγάλο διάστημα αγωνιζόταν με τρία γκαρντ στο παρκέ (σ.σ. Σλούκας, Ντόρσεϊ, Καλάθης). Η αλχημεία πέτυχε, η «Επίσημη Αγαπημένη» πήρε προβάδισμα και εν τέλει κατόρθωσε να πάρει το μεγάλο ντέρμπι με σκορ 89-80.

Τα δεκάλεπτα:
 22-15, 42-43, 63-69, 89-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΏ


Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0