EUROBASKET 2022

Ηλίας Ζούρος: «Άξιζε τη νίκη η Ελλάδα – Υστερούμε στα γκαρντ σαν ομάδα»

Ηλίας Ζούρος: «Άξιζε τη νίκη η Ελλάδα – Υστερούμε στα γκαρντ σαν ομάδα»

Ο προπονητής της Εθνικής Γεωργίας, Ηλίας Ζούρος, μίλησε στη Συνέντευξη Τύπου για την αδυναμία της ομάδας του στα γκαρντ, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς ενώ ευχήθηκε και καλή επιτυχία στην Ελλάδα στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Ζούρου:

«Η Ελλάδα έπαιξε καλύτερα και δικαιούταν την νίκη. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, σαν Έλληνας. Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουν όσο μακρύτερα μπορούν και ευελπιστούμε όλοι πως θα τα καταφέρουν. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που δημιούργησε μία τέτοια ατμόσφαιρα σε καλοκαιρινή περίοδο», σχολίασε σε πρώτη φάση και συνέχισε για το δικό του συγκρότημα.

«Έχουμε αρκετά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Αργήσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί και πρέπει να βελτιωθούμε αισθητά για τις επίσημες υποχρεώσεις που έρχονται. Δεν μετράει το αποτέλεσμα για εμάς αλλά η απόδοση. Όπως και χθες είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε το απαιτούμενο ποιοτικό βάθος του ρόστερ για να ανταπεξέλθει. Μέσα από τα «παράθυρα» έχουν κατορθώσει κάποια παιδιά να παίξουν και να βελτιωθούν. Είναι διαφορετικό όμως όταν δεν έχεις εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο. Είμαι αισιόδοξος όμως για την ομάδα και πιστεύω θα είμαστε ανταγωνιστικοί και έτοιμοι όταν θα πρέπει».

Όταν ρωτήθηκε για την αιτία που άλλαξε την εικόνα άρδην στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησε πως: «Δεν έχουμε συγκέντρωση στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάτι που έχει συμβεί σε όλα τα φιλικά. Δεν είχαν καθαρό μυαλό τα γκαρντ για να καθοδηγήσουν την ομάδα, όπως συνέβη στο πρώτο μέρος. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε. Να αυξήσουμε δηλαδή τον ποιοτικό χρόνο απόδοσης. Το σχήμα με τους ψηλούς ξεκίνησε από αυτό το τουρνουά και λύσαμε και ότι ζήτημα υπήρχε στα ριμπάουντ. Θα δούμε αν θα μπορέσει να ενσωματωθεί από βδομάδα και ο Μπιτάτζε. Αν ναι θα είμαστε καλά στους ψηλούς. Το θέμα είναι αν μπορέσουν να ανταποκριθούν και να ακολουθήσουν και τα γκαρντ».

Σε ερώτηση που του έγινε για τον Μαμουκελασβίλι και κατά πόσο είναι ευχαριστημένος από εκείνον στο κομμάτι της τακτικής και όχι σε αυτό των αριθμών που μιλά από μόνο του, είπε πως «Δεν μπορώ να μιλήσω προσωπικά για εκείνον. Το δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμα μπάσκετ αλλά κάτι άλλο. Η ομάδα ήταν χαμένη. Όταν βελτιωθεί και η περιφέρεια θα δούμε αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα με τους τρεις ψηλούς. Επίσης όταν έχεις 2/21 τρίποντα δεν μπορείς να κερδίσεις κανένα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0