EUROBASKET 2022

Γεωργία – Ελλάδα 67-80: Εθνική χωρίς Γιάννη, προκοπή… κάνει, με ηγέτη τον Σλούκα! (video)

Γεωργία – Ελλάδα 67-80: Εθνική χωρίς Γιάννη, προκοπή… κάνει, με ηγέτη τον Σλούκα! (video)

Δεύτερη μέρα στο τουρνουά «Aegean Ακρόπολις» για την Εθνική ομάδα, δεύτερη νίκη. Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά εν τη απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εντούτοις βελτιώθηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο σε άμυνα και επίθεση και με μπροστάρη τον Κώστα Σλούκα, βρήκε τον τρόπο να κερδίσει (80-67).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε, μόχθησε και εν τελεί τα κατάφερε (80-67). Υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού στο ποδόσφαιρο, Γκουστάβο Πογέτ, και με τον Γιάννη εκτός 13άδας, η «επίσημη αγαπημένη» έκαμψε την αντίσταση της ανταγωνιστικότατης Γεωργίας, του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λημνιάτη και συνεχίζει ακάθεκτη για τη 18η κατάκτηση του τουρνουά.

Το ματς

Κάπως νωθρά ξεκίνησε τον αγώνα η Εθνική μας ομάδα, με τους Έλληνες να δείχνουν διάθεση, όμως κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και αρκετά άστοχα, αμαρκάριστα, σουτ δεν της επέτρεψαν να προηγηθεί. Κάποιες εκλάψεις του Νικ Καλάθη, εκτελεστικές και δημιουργικές και του Κώστα Σλούκα, σε συνδυασμό με την ενέργεια των αδερφών Αντετοκούνμπο, τη διατήρησαν κοντά στο σκορ.


Αντίθετα οι Γεωργιανοί εκμεταλλευτήκαν τη δύναμη τους κοντά στο καλάθι (Σερμαντίνι, Μαμουκελασβίλι) και μέσω της σκληρής τους άμυνας, είχαν μόνιμα το προβάδισμα μέχρι το 30-30, δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Η «γαλανόλευκη» βελτίωσε πολύ την άμυνά της στο δεύτερο δεκάλεπτο και για οκτώ λεπτά δέχτηκε μόλις επτά πόντους. Σε αυτό το διάστημα, κάλυψε μεγάλο μέρος τη διαφοράς εννιά πόντων (25-16, 11’) αλλά η επιθετική δυστοκία στο τρίποντο (2/17) δεν της επέτρεψε κάτι παραπάνω (37-34 στο ημίχρονο).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη κυκλοφόρησαν πολύ καλύτερα τη μπάλα, έβγαλαν κάποια ελεύθερα σουτ, τα έβαλαν (2 ο Λούντζης) και ξεσήκωσαν τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.



Οι Έλληνες διεθνείς πάλευαν και στις δυο πλευρές του παρκέ, «ίδρωναν» για κάθε φάση, έβγαλαν ενέργεια και αυτό αποτυπώθηκε και στο φωτεινό πίνακα (53-42 στο 27’).


Τα πράγματα στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Ο Μαμουκελασβίλι κυριαρχούσε στους «αιθέρες» και ο Κώστας Σλούκας μακριά από αυτές. Ο 32χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού, «ενορχήστρωσε» με το δικό του γνωστό τρόπο την επίθεση της Εθνικής, συνδέθηκε με το καλάθι (21 π.) και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά την απουσία του από την αρχή της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού.

Η Ελλάδα πάτησε πάνω στη διψήφια συνήθως διαφορά που ειχε «χτίσει», δε χαλάρωσε και εν τέλει πήρε αυτό που δικαιούταν, βάσει της εικόνας στο δεύτερο μέρος. Στα θετικά η εμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη, που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να βρίσκεται στην τελική αποστολή για το Ευρωμπάσκετ, και η διάθεση του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 37-34, 47-56, 67-80

Γεωργία (Ζούρος): Αντρονικαβίλι 9, Μαμουκελασβίλι 21 (9/11 διπ.), Μπουρανάτζε 2, Τσιντσάτζε, Σερμαντίνι 13, Σανάντζε 3, Κορσάντια, Φεβάτζε, Μποκολισβίλι, Σενγκέλια 13, Μακφάντεν 6, Μπεκουάρι, Μπακράτζε

Ελλάδα (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 10 (5 ασ.), Λούντζης 8 (2/3 τριπ.), Λαρεντζάκης 6, Αγραβάνης 1, Καλάθης 5, Σλούκας 21 (8/9 διπ.), Καλαϊτζάκης, Μποχωρίδης, Παπανικολάου 3, Παπαπέτρου 6, Γόντικας 3, Αντετοκούνμπο Κώστας 10, Κασελάκης 4, Αντετοκούνμπο Θανάσης 3

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0