EUROBASKET 2022

Πολωνία - Τουρκία 87-86: Νίκη «θρίλερ» για την παρέα του Πονίτκα απέναντι στους παίκτες του Αταμάν (video)

Πολωνία - Τουρκία 87-86:  Νίκη «θρίλερ» για την παρέα του Πονίτκα απέναντι στους παίκτες του Αταμάν (video)
Η αυριανή (19/08) αντίπαλος της Εθνικής ΕλλάδοςΤουρκία, ηττήθηκε από την Πολωνία με σκορ 87-86, δείχνοντας προβληματικό πρόσωπο κυρίως σε άμυνα και κατά περιόδους στην επίθεση.

Έκπληξη από την ομάδα του Ίγκορ Μίλισιτς, η οποία συνεχίζει να δείχνει καλό αγωνιστικό πρόσωπο και κατόρθωσε να πληγώσει την λαμπερή Τουρκία των Μαχμούτογλου και Κορκμάζ, επικρατώντας με 87-86. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Ματέουζ Πονίτκα ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο εξαιρετικός Σελ.

Εξαιρετικό ξεκίνημα από τους τυπικά γηπεδούχους Πολωνούς, οι οποίοι με το παιχνίδι επαφής και την πίεση σε όλα τα μήκη του γηπέδου κατόρθωσαν να αφοπλίσουν τους Τούρκους. Βρίσκοντας λύσεις τόσο από τα 6,75 μ. όσο και κάτω από την ρακέτα βρήκαν τρόπους για να πληγώσουν την αντίπαλη άμυνα και να σημειώσουν 23 πόντους σε ένα δεκάλεπτο. Στην αντίπερα όχθη, την Τουρκία κράτησε ζωντανή ο Χαζέρ, ο οποίος στην πρώτη περίοδο σημείωσε 8, από τους συνολικά 17 της ομάδας του. 

Στην συνέχεια η εικόνα άλλαξε και η ομάδα του Αταμάν ανέβασε κατακόρυφα απόδοση, ώστε με το πέρας του ημιχρόνου να βρίσκεται μπροστά το σκορ. Την μπαγκέτα πήρε ο Μαχμούτογλου, παρασύροντας μαζί του, τους συμπαίκτες του, με 100% ευστοχία στα τρίποντα (4/4 στο δεύτερο δεκάλεπτο), την ίδια ώρα που δέχθηκαν μόλις 12 πόντους. 

Η έναρξη της τρίτης περιόδου βρήκε αμφότερους τους μονομάχους να σκοράρουν με σουτ μέσης ή μακρινής απόστασης. Αργός ρυθμός, οργανωμένες άμυνες, αλλά και μία Πολωνία που έδειξε ότι έχει πολλούς τρόπους για να γίνει παραγωγική, αντιστρέφοντας και πάλι την κατάσταση, αποκτώντας προβάδισμα στο +6.

Τα θετικά στοιχεία κράτησαν οι παίκτες του Μίλισιτς και στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατορθώνοντας να υποχρεώσουν τους Τούρκους σε λάθη, με αποτέλεσμα να πετύχουν πόντους σε ανοιχτό γήπεδο. Το τέλος βρήκε τις δύο ομάδες να παλεύουν στον πόντο, με τον Μπαλτσερόφσκι να δίνει εν τέλει την λύση 2,9'' πριν την λήξη και να την Πολωνία να επικρατεί σε αγώνα που εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με σκορ 87-86.

Tα δεκάλεπτα: 17-23, 38-35, 59-63,86-87

Πολωνία: Ζισκόφσκι, Μπαλτσερόφσκι 13, Σοκολόφσκι 12, Σελ 15, Κολέντα, Πονίντκα 16, Κολέντα 5, Ντζιέβα 4, Ολένιτζακ 10, Μίχαλακ 3, Μαρτσέφκα, Γκάρμπατσζ 5, Σενκ 4

Τουρκία: Λάρκιν 8, Μπίρσεν, Χαζέρ 10, Μπιτίμ, Οσμάν 5, Χαλτάλι, Σαϊμπίρ, Μαχμούτογλου, Καμπάτσα 2, Τουντσέρ 5, Σανλί 7, Κορκμάζ 13, Σενγκούν 9, Οσμάνι 2

 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0