EUROBASKET 2022

Δημήτρης Ιτούδης: «Στόχος μας παραμένει να γίνουμε συμπαγής ομάδα»

Δημήτρης Ιτούδης: «Στόχος μας παραμένει να γίνουμε συμπαγής ομάδα»

Μετά την νίκη της «γαλανόλευκης» επί της Πολωνίας (101-78) στην πρώτη ημέρα του Τουρνουά Ακρόπολις, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στη Συνέντευξη Τύπου για το Σλούκα που επανήλθε, την άμυνα ζώνης που πρέπει η Εθνική να δουλέψει, κάνοντας αρχικά μια τοποθέτηση για το ματς της πρεμιέρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στη Συνένετυξη Τύπου:


«Τα φιλικό μας χρησιμεύουν για να δούμε δυνατότητες και αδυναμίες. Είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, το οποίο δεν συνεχίστηκε για διάφορους λόγους. Ένας ήταν η ζώνη, όπως ανέφερε και ο Μιχάλης (Λούντζης δηλώσεις), ένας άλλος ήταν η σκληράδα της Πολωνίας. Όσον αφορά τη ζώνη, ενώ στο 27-10 είχαμε 3/9 τρίποντα, στο δεύτερο είχαμε 3/8 αλλά δεν ήμασταν γρήγοροι στο πλάνο για να δημιουργήσουμε ρήγματα. Η Πολωνία σούταρε καλά, μας έβαλε προβληματισμούς και εμείς αντιδράσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο όπου είχαμε καλύτερο ρυθμό, αν και δε φάνηκε τόσο στο σκορ. Στη ζώνη δεν έχουμε δουλέψει πολύ, μόλις δύο προπονήσεις. Βασικός μας στόχος είναι και παραμένει να γίνουμε ομάδα, να παλεύουμε σε όλες τις μπάλες. Είναι χαρακτηριστική η φάση που ο Σλούκας έτρεξε να μαρκάρει ένα ελεύθερο τρίποντο στη γωνία. Ετσι πρέπει να λειτουργούμε, σαν ομάδα. Είμαστε μια ομάδα με μέγεθος και μάκρος που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη τον αντίπαλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο για να μας χειροκροτήσει. Το λέω μέσα από την καρδιά μου. Είναι καλοκαίρι και δίνουν από το υστέρημά μας για να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα».

Ως προς το αν αποζητά της άνετες νίκες ή αυτές που προβληματίζουν, ο Ιτούδης δήλωσε πως:  «Δεν θεωρώ ότι ήταν άνετη νίκη. Είναι σημαντικό στα φιλικά να βλέπουμε αδυναμίες και δυνατότητες, να βλέπουμε πώς μπορούμε να βάζουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Χρησιμοποιούμε τα φιλικά για αυτό το λόγο. Η επιστροφή της Πολωνίας μέσα από την άμυνα της και τα σουτ, μάς έβαλε δύσκολα και αυτό το σερί (17-0) ήταν χρήσιμο. Δεν έχουμε ατέλειωτα τάιμ άουτ, δεν μπορείς να σταματήσεις τη ροή πολλές φορές και δεν είναι και ο μόνος τρόπος να ανακόψεις τη ροή και το ρυθμό του αντιπάλου. Μας ενδιαφέρει να δούμε πράγματα και αδυναμίες».

Ως προς τα θετικά που βλέπει στο παρκέ και εκείνα που ακόμα δεν έχει δει στο βαθμό που θέλει, ο coach είπε πως«Θα πρέπει να γίνουμε ομάδα, ακόμη δεν είμαστε. Θέληση υπάρχει, αλλά είναι μια διαδικασία που απαιτείται, όπως σήμερα που βγάλαμε αντίδραση. Υπάρχουν παίκτες που ακόμη δεν έχουν παίξει μαζί. Όλα αυτά συντελούν στο να γίνουμε μια συμπαγής ομάδα, που θα είναι μαζί στις δύσκολες καταστάσεις, θα αλλάζει τον ρυθμό και θα έχει καλή επικοινωνία, ακόμη και με τα μάτια».

Για τον Κώστα Σλούκα και την επάναδό του, ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε ανέφερε πως: «Ο Σλούκας έπαιξε σχεδόν 19,5 λεπτά. Είναι εκτός αγώνων από τα playoffs του πρωταθλήματος. Πρέπει κι αυτός να βρει τον ρυθμό και το ρόλο του, αλλά είναι πολύ έμπειρος και θα μπει γρήγορα στο κλίμα. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας, τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση».

Τέλος και ερωτώμενος για την άμυνα ζώνης και κατά πόσο θεωρεί ότι θα την επιλέξουν αρκετοί για να σταματήσουν την Ελλάδα, είπε ότι: «Πρέπει να δούμε το διάστημα για το πώς το +17 έγινε -2. Αυτό μας προβληματίζει. Έχουμε δείξει στα τρία φιλικά ότι θα δώσουμε μάχες, ακόμη κι αν δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Θεωρώ πως η άμυνα ζώνης θα είναι κάποιο από τα όπλα των αντιπάλων μας απέναντί μας. Απέναντι στην Πολωνία συνδυάστηκε με κακή δική μας άμυνα. Περιμένουμε να δούμε τη ζώνη και απέναντι στη Γεωργία. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψουμε στα φιλικά αυτά και στις προπονήσεις που μας απομένουν μετά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0