EUROBASKET 2022

Αταμάν: «Είμαι εδώ για να κερδίσω μετάλλια με την χώρα μου» (video)

Αταμάν: «Είμαι εδώ για να κερδίσω μετάλλια με την χώρα μου» (video)
Ο Εργκίν Αταμάν μιλάει για την προοπτική να μεταβεί στο NBA, αλλά και για τους στόχους της Εθνικής Τουρκίας στο Eurobasket 2022
Συνέντευξη στο τουρκικό, διαδικτυακό κανάλι VOLE, παραχώρησε ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος παραδέχτηκε πως το όνειρο του να κοουτσάρει στο NBA όλο και απομακρύνεται. Παράλληλα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει ως προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. 

«Οι πιθανότητες να πάω στο ΝΒΑ μειώνονται, δεν είναι με το μέρος μου γιατί βλέπω πως είναι ένας άλλος κόσμος. Η οπτική τους για τους ευρωπαίους προπονητές είναι διαφορετική. Κανένας προπονητής από την Ευρώπη δεν έχει πάει ως head coach. Δεν υπάρχει τέτοια ιστορία στο ΝΒΑ. Υπάρχουν ορισμένοι προπονητές που έχουν ρόλο πρώτου, όπως ο Κοκόσκοβ αλλά πήγαν πριν από 20 χρόνια, έζησαν εκεί, ξεκίνησαν ως βοηθοί για αρκετά χρόνια και μετά κάθισαν στην άκρη του πάγκου. Υπάρχει και ο Μπλατ αλλά αυτός είναι Αμερικανός. 

Είχα επαφές με κάποιες ομάδες φέτος. Αυτό που λένε πάντα είναι πως 'πρέπει πρώτα να έρθεις και να προπονήσεις για ένα διάστημα'. Το εκτιμώ αυτό αλλά μου λένε 'Υπάρχει ένα σύστημα που γυρίζει γύρω από τον παίκτη. Στην Ευρώπη οι προπονητές είναι κυρίαρχοι. Δεν θεωρούμε πως μπορείς να κουμαντάρεις μία ομάδα εδώ'. Δεν το λένε ακριβώς έτσι αλλά αντιλαμβάνεσαι πως έμμεσα αυτό θέλουν να πουν. 



Είναι ωραίο να πρωτοπορείς σε κάτι. Πάντα λέω πως δεν θα δειλιάσω όταν έρθει μία πρόταση αλλά δεν έχουν την πρόθεση να μου την προσφέρουν. Λένε πως πρέπει πρώτα να γίνω βοηθός για μερικά χρόνια. Ο Μεσίνα έκανε ακριβώς αυτό. Πήγε πλάι στον Πόποβιτς ως βοηθός και τέσσερα ή πέντε χρόνια αλλά δεν του πρόσφεραν θέση πρώτου. Επομένως ειλικρινά το βρίσκω δύσκολο. Αν κάποιος θέλει μπορούμε να καθίσουμε να συζητήσουμε».

Αφήνοντας στην άκρη το NBA και βάζοντας σε πρώτο πλάνο το επερχόμενο Eurobasket ο κόουτς Αταμάν ανέφερε: «Το EuroBasket θα έχει δυσκολία αντίστοιχη των τελικών μιας περιφέρειας στο ΝΒΑ. Πρέπει να παίζεις σε μεγάλη ταχύτητα. Το όνειρό μου είναι ξεκάθαρο. Είμαι εδώ για να κερδίσω μετάλλια με την χώρα μου. Το όνειρό μου είναι να κατακτήσω το EuroBasket και θα είμαστε πρωταθλητές».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0