EUROBASKET 2022

Ιταλία – Γαλλία 77-78: Πήραν το θρίλερ στην παράταση οι «τρικολόρ»!

Ιταλία – Γαλλία 77-78: Πήραν το θρίλερ στην παράταση οι «τρικολόρ»!

Στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας της βραδιάς, οι Γάλλοι άντεξαν τους «ενοχλητικούς» Ιταλούς και έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα, έστω και αν χρειάστηκαν την παράταση. Κορυφαίος για τους νικητές ο Πουαριέρ, συγκινητικός αλλά μόνος ο Φοντέκιο (24π.).

Δυο ανταγωνιστικά φιλικά, δυο παρατάσεις, δυο νικητές. Μετά το θρίλερ της Κωνσταντινούπολης και τη νίκη των Σλοβένων, ήταν σειρά των Γάλλων να επικρατήσουν εκτός έδρας των Ιταλών, έστω και αν χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο.

Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ ήταν σαφώς καλύτεροι στο δίποντο (59% έναντι 33), εκτέλεσαν σχεδόν τις διπλάσιες βολές (35 έναντι 18) και στα ριμπάουντ (49 έναντι 38) και έτσι δε φάνηκε η τεράστια διαφορά στα τρίποντα.

Για την αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ (3ος όμιλος), «σκουάντρα ατζούρα», τη διαφορά έκανε ο Σιμόνε Φοντέκιο με 24 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ άλλους 13 πρόσθεσε ο Ντανίλο Γκαλινάρι. Άποντος έμεινε ο αρχηγός Λουίτζι Ντατόμε, ο οποίος όμως έπαιξε μόλις έξι λεπτά.

Για τους Γάλλους, οι οποίοι παρά τις απουσίες έδειξαν ότι έχουν βάθος στο ρόστερ τους, καλύτερος όλων ήταν ο Βενσάν Πουαριέ με double-double (14 π., 13 ριμπ), ενώ από κοντά ακολούθησε και το έτερο πεντάρι, Ρούντι Γκομπέρ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Σημαντική η συνεισφορά και τον Γιαμπουσέλε και Οκομπό, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο έξτρα πεντάλεπτο και κουβαλήσαν επιθετικά την ομάδα.

Θυμίζουμε πως οι μεν Ιταλοί έχουν μπροστά τους δυο εύκολα, σχετικά, ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου του 2023 απέναντι σε Ουκρανία (24/8) και Γεωργία (27/8), πριν ριχτούν στη μάχη των ομίλων του Ευρωμπάσκετ. Εκεί όπου θα συναντήσει και την Εθνική μας.

Οι δε Γάλλοι έχουν να δώσουν πιο δυνατούς αγώνες στα «παράθυρα»
 που ακολουθούν, Τσεχία εντός (24/8) και Βοσνία εκτός (27/8), πριν ταξιδέψουν στη γειτονική Γερμανία και πιο συγκεκριμένα την Κολωνία για τη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 36-36, 50-54, 69-69 (κ.δ) 77-78 παράταση

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0