EUROBASKET 2022

Ολλανδία- Γερμανία 66-68:Δεύτερη νίκη με το Σρέντερ να βρίσκει ρυθμό!

Ολλανδία- Γερμανία 66-68:Δεύτερη νίκη με το Σρέντερ να βρίσκει ρυθμό!

Οι Γερμανοί κέρδισαν μετά το Βέλγιο και την Ολλανδία, με 68-66 στο τουρνουά προετοιμασίας που διοργάνωσαν οι «Οράνιε». Κορυφαίοι οι Λο και Σρέντερ, απόντες τα αδέρφια Μόριτς, όπως και ο τραυματίας Φράνκε του ΠΑΟΚ για τους οικοδεσπότες.

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ νίκησε στο «νήμα» την ανταγωνιστική Ολλανδία, με 68-66 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ένα τουρνουά, που της στοίχησε, λόγω του τραυματισμού του Μόριτς Βάγκνερ.

Η Γερμανία είχε αποκτήσει διαφορά 10 πόντων στη λήξη της τρίτης περιόδου όμως στο τέλος χαλάρωσε και παραλίγο να το «πληρώσει». Πρώτοι σκόρερ για τα «Πάντσερ» ήταν ο Μάοντο Λο της Άλμπα Βερολίνου με 16 πόντους ενώ το μεγάλο «αστέρι», Ντένις Σρέντερ, πρόσθεσε άλλους 14. Όσους δηλαδή και ο Βόιγκτμαν. Ο Χέρμπερτ δεν υπολόγιζε στα αδέρφια Βάγκνερ, με τον Μόριτς να μένει εκτός συνέχειας της προετοιμασίας και τον Φραντς να ξεκουράζεται.

Για τα «λιοντάρια» εκτός έμεινε ο αρχισκόρερ Φράνκε, παίκτης του ΠΑΟΚ, λόγω τραυματισμού με τον κίνδυνο να χάσει και το Ευρωμπάσκετ να είναι μεγάλος.

Πλέον οι Γερμανοί στρέφουν την προσοχή τους στο τουρνουά του Αμβούργου που θα φιλοξενήσουν (Σερβία, Ιταλία, Τσεχία) το διήμερο 19-20/8 πριν τα «παράθυρα» του Mundobasket. Εκεί θα «κονταροχτυπηθούν» με τη Σουηδία εκτός (25/8) και τη Σλοβενία εντός (28/8), όντας επικεφαλείς του ομίλου.

Θυμίζουμε πως στο Ευρωμπάσκετ, οι Γερμανοί συμμετέχουν στον απαιτητικό Β’ όμιλο με Γαλλία, Σλοβενία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Βοσνία, ενώ οι Ολλανδοί θα παλέψουν για ένα καλό «πρόσωπο» στον τέταρτο και τελευταίο όμιλο, αντιμετωπίζοντας τη Σερβία, την Πολωνία, τη Τσεχία, τη Φινλανδία και το Ισραήλ.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-34, 43-53, 66-68

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπένζινγκ, Γκίφει 10, Χόλατζ, Τζάλοου, Σκρατς, Λο 16, Όγμπε 2, Σρέντερ 14, Σένγκφελντερ, Τίμαν 9, Βοίγκτμαν 14, Μπότερμαν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0