EUROBASKET 2022

Οι ήρωες του 2005 έγιναν προπονητές, παράγοντες, παραμένοντας δίπλα στην πορτοκαλί μπάλα (video)

Οι ήρωες του 2005 έγιναν προπονητές, παράγοντες, παραμένοντας δίπλα στην πορτοκαλί μπάλα (video)
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το που μπορεί να βρίσκονται σήμερα ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Νίκος Χατζηβρέττας ή ο Αντώνης Φώτσης; Το BN Sports βάζει στο μικροσκόπιο την Εθνική του 2005 και σου παρουσιάζει την σημερινή ζωή των ηρώων μιας ολόκληρης γενιάς!

To Ευρωμπάσκετ 2022 βρίσκεται προ των πυλών, με τους φίλους (και μη) της καλαθοσφαίρισης να ελπίζουν σε ένα μετάλλιο, 17 χρόνια μετά τον θρίαμβο των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη. Που μπορεί να βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές του Βελιγραδίου; Όπως σωστά θα εικάζετε, οι περισσότεροι συνεχίζουν να υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο της καλαθοσφαίρισης, ενώ άλλοι... επέλεξαν να «απεξαρτηθούν» κατά την διάρκεια της σύνταξης!
ελλασ.jpg

Από το Βελιγράδι στο Περιστέρι, 17 χρόνια μετά (Βασίλης Σπανούλης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος)

Έπειτα από το αγροτικό του στα τουρνουά «Adidas Next Generation» και «Rising Stars» με την επίλεκτη Κ18 ομάδα, ο προπονητής Σπανούλης βρήκε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στο Περιστέρι. Εκεί συνάντησε τον πρώην συμπαίκτη (σ.σ. τόσο στην Εθνική όσο και στον Ολυμπιακό), Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος πλαισιώνει το τεχνικό του επιτελείο, σε μία ομάδα η οποία αποφάσισε να στηρίξει εμπράκτως το νέο εγχείρημα του «Kill Bill».
σπαν_1.jpg

Στην ΕΟΚ για την επόμενη μέρα... (Νίκος Ζήσης, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής)

Από τα θετικά δείγματα της διοίκησης του Βαγγέλη Λιόλιου, η πλαισίωση της «γαλανόλευκης» με προσωπικότητες που έχουν τιμήσει τη φανέλα. Ο λόγος για τον Νίκο Ζήση, που αποτελεί τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας, αλλά και τον Δήμο Ντικούδη, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του υπεύθυνου για όλα τα τμήματα της Εθνικής. Από κοντά και ο Κώστας Τσαρτσαρής, με σκοπό να βελτιώσει το προϊόν και να δημιουργήσει εύφορο έδαφος για τους μελλοντικούς διεθνείς, όντας μέλος του Αναπτυξιακού Προγράμματος.
ε_5.jpg

Το Δώμα με τα μυστικά (Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς)

Χάρις τo «Eurohoops Dome» (ακαδημία εντός των Αθηνών), δύο από τους κορυφαίους γκαρντ στην ιστορία της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης συνεργάστηκαν σε τμήματα υποδομών. Το εγχείρημα βέβαια έληξε νωρίς, με τον «3D» να αποχαιρετά τον Ιούνιο του 2020 με σκοπό να αναλάβει διοικητικό ρόλο στον Παναθηναϊκό. Κατά την διάρκεια της κοινής τους παρουσίας μεταλαμπάδευσαν τα μυστικά του αθλήματος σε επίδοξους αθλητές, πολλές φορές με την βοήθεια καλεσμένων όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
ννν_1.jpg

Τα απωθημένα (Αντώνης Φώτσης, Λάζαρος Παπαδόπουλος)

Ένα δίδυμο γεμάτο τρέλα και χιούμορ... κολλητοί από την κοινή τους σταδιοδρομία μέχρι και σήμερα. Αντισυμβατικοί και στην «σύνταξη», καθώς ο «Μπάτμαν»  θέλησε να υλοποιήσει την τρέλα του με τα αυτοκίνητα και να ανοίξει το δικό του πλυντήριο, ενώ ο Λάζαρος ασχολείται με την πυγμαχία. Προπονείται σε ανταγωνιστικό επίπεδο και συμμετάσχει σε αγώνες, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει και δικό του τουρνουά, με καλεσμένους στο κοινό τόσο τον Φώτση, όσο και τον Διαμαντίδη με τον Αλβέρτη.
0_38.jpg

Μία κατηγορία μόνοι τους (Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Χατζηβρέττας, Μιχάλης Κακιούζης)

Στο πλαίσιο του ρομαντισμού ο «Μπούρου» επέλεξε να κλείσει την καριέρα του στην Καρδίτσα, βοηθώντας με κάθε τρόπο στην ιστορική άνοδο της ομώνυμης ομάδας στην Basket League. Ευεργέτης του τόπου και πλέον πρόεδρος, με σκοπό να διασφαλίσει την παραμονή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια. Αναφορικά με τον Χατζηβρέττα, κατέχει στην ιδιοκτησία του μία από της κορυφαίες ακαδημίες στην Ελλάδα, την ΔΈΚΑ με έδρα τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, απ' όπου ξεπετάχτηκε το ταλέντο που λέγεται Αλέξανδρος Σαμοντούροφ. Τέλος, ο κόουτς Κακιούζης προπονεί στην Λευκωσία τον Κεραυνό Στροβόλου, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Κύπρου που την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα.
2_152.jpg

*BONUS: Παναγιώτης Γιαννάκης

Ο συνδετικός κρίκος των δύο ιστορικών επιτυχιών της «Επίσημης Αγαπημένης», πραγματοποιεί ένα από τα ωραιότερα εγχειρήματα της καριέρας του. Εργάζεται ως προπονητής στο «Γήπεδο Ζωής» (σ.σ. μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος), αναλαμβάνοντας παιδιά προερχόμενα από χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα. Μάλιστα στο πλαίσιο της προώθησης, εκτελεί και χρέη δημοσιογράφου, συζητώντας με μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού όπως ο Γιώργος Καραγκούνης.

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0