EUROBASKET 2022

Ουγγαρία - Γεωργία 89-88: Ο Χάνγκα επέστρεψε και βγήκε νικητής στη «φιλική μάχη» με τον Σενγκέλια (video)

Ουγγαρία - Γεωργία 89-88: Ο Χάνγκα επέστρεψε και βγήκε νικητής στη «φιλική μάχη» με τον Σενγκέλια (video)
Οι Ούγγροι επικράτησαν της Γεωργίας του Ηλία Ζούρου με 89-88, στο πλαίσιο φιλικού προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Eurobasket 2022
Υψηλό σκορ και όμορφο μπάσκετ προσέφεραν Ουγγαρία και Γεωργία στο φιλικό ξεμούδιασμα, εν όψει Προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 αλλά φυσικά και Eurobasket 2022, με τους Ούγγρους να βρίσκονται στον Β' Όμιλο και τους φιλοξενούμενους Γεωργιανούς στον Α'. Νικητές στο τέλος αναδείχθηκαν οι γηπεδούχοι, με 89-88, που αν και είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πήγαν να το απωλέσουν στο πιο κρίσιμο σημείο. 
Τόσο ο Ηλίας Ζούρος, όσο και ο Στόγιαν Ίβκοβιτς μοίρασαν το χρόνο σε όλους τους παίκτες τους, καθώς οι ομάδες βρίσκονται ακόμα στα αρχικά στάδια της προετοιμασίας, με την Ουγγαρία να διατηρεί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μία διαφορά λίγο κάτω από τους 10 πόντους. Στο 4ο δεκάλεπτο, η γεωργία «έσφιξε» την άμυνά της και κατάφερε να κάνει το ματς ντέρμπι στα τελευταία δευτερόλεπτα, χωρίς όμως να πετύχουν την ανατροπή.

Ο ΜακΦάντεν με 2/2 βολές έφερε το ματς στον πόντο (89-88), ο Περλ από πλευράς Ουγγαρίας αστόχησε και στις δύο δικές του, όμως με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν ο Σενγκέλια δεν κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, η οποία θα βρεθεί και στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την Εθνική μας στο πλαίσιο του τουρνουά «Ακρόπολις».

Την παράσταση έκλεψε ο Άνταμ Χάνγκα, που επέστρεψε σε αγώνα της Εθνικής του, 6 χρόνια μετά και σημείωσε 13 πόντους κάνοντας ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο 1ο δεκάλεπτο. Κορυφαίος για τους νικητές ο Βοϊβόντα με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ και το κρίσιμο τρίποντο που έστειλε τη διαφορά στους 5 (89-84 σχεδόν 1 λεπτό πριν το τέλος). Από πλευράς Γεωργίας ξεχώρισε ο Σενγκέλια με 19 πόντους και ο Σερμαντίνι με 18. 

Na, ki tért vissza???? Guess who’s back! #mkosz #ferfikosar #magyarvalogatott #hunbasket #hajramagyarok #riariahungaria #kosarlabda #basketball

Δημοσιεύτηκε από Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége στις Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022


Τα δεκάλεπτα: 31-24, 47-42, 68-21, 89-88

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0