EUROBASKET 2022

Φινλανδία – Βέλγιο 71-75: Αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και νίκη για την αντίπαλο της Εθνικής!

Φινλανδία – Βέλγιο 71-75: Αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και νίκη για την αντίπαλο της Εθνικής!

Η αντίπαλος της «γαλανόλευκης» (28/7, 20:00) στο ΟΑΚΑ, Εθνική ομάδα του Βελγίου, κέρδισε σε φιλικό προετοιμασίας τη Φινλανδία (75-71), εκτός έδρας χάρη στην αντεπίθεση της τελευταίας περιόδου.

Είκοσι μέρες έχουν μείνει για τις επόμενες αναμετρήσεις των «παραθύρων» του Mundobasket 2023 και οι ομάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις επερχόμενες επίσημες υποχρεώσεις.

Τα «λιοντάρια» που βρίσκονται στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έδωσαν φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Φινλανδία και το κέρδισαν στο τέλος (75-71), δίνοντας συνέχεια στο επιτυχημένο σερί των τριών τελευταίων αγώνων.

Ο Μανού Λακόμτ που αγωνίζεται στη Λιθουανία ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και πέντε ασίστ ενώ άλλους 13 πρόσθεσε ο νατουραλιζέ Ισμαέλ Μπάκο της Μανρέσα. Αντίθετα για τους Σκανδιναβούς ο Νακαμούα του Πανεπιστημίου του Τένεσι έκανε ότι καλύτεροι μπορούσε με double double (14 π. και 10 ριμπ.) αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Χαμηλά έμεινε ο Πέτερι Κόπονεν με μόλις δυο πόντους και τέσσερις ασίστ σε 17 λεπτά συμμετοχής βέβαια.

Το ποσοστό στα σουτ δυο πόντων ήταν το στοιχείο που έκανε τη μικρή διαφορά, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται συχνά στο σκορ. Το Βέλγιο, το οποίο έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου και θα βρίσκεται και στον Α’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ στη Γεωργία, θα είναι ο τελευταίος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πριν πετάξει για το Ευρωπαϊκό.


Τα δεκάλεπτα: 16-20, 43-42, 59-56, 71-75

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0