EUROBASKET 2022

Γκαρμπαχόσα: «Υποψήφια για μία θέση στο βάθρο η Ελλάδα»

Γκαρμπαχόσα: «Υποψήφια για μία θέση στο βάθρο η Ελλάδα»
Ξεχώρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης. 
Η απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας να βγάλει διαβατήριο στον Λορέντζο Μπράουν, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει ως νατουραλιζέ στο επερχόμενο Eurobasket και να καλύψει έτσι το κενό του τραυματία Ρίκι Ρούμπιο έχει φέρει θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας,  Χόρχε Γκαρμπαχόσα, υπερασπίστηκε την εν λόγω απόφαση, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Marca. 

Για την ακρίβεια ανέφερε: «Το ότι ο Μπράουν έχασε την αμερικανική υπηκοότητα λέει πολλά για το πόσο δεσμευμένος είναι. Θαυμάζει εδώ και χρόνια την Εθνική Ισπανίας, κάτι που συνδυάστηκε με το γεγονός ότι είχαμε τους τραυματισμούς των Ρούμπιο και Αλοθέν, αλλά και την απόσυρση του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Αυτό που με ενοχλεί είναι η εύκολη κριτική και ο λαϊκισμός από ανθρώπους που ξέρουν πόσο σκληρά δουλεύουμε. Περισσότεροι από 40 παίκτες έχουν κάνει ντεμπούτο τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Ομάδα, αλλά λένε ότι με την απόφαση να έχουμε έναν νατουραλιζέ παίκτη έπειτα από έξι χρόνια, κλείνουμε τον δρόμο στους νέους παίκτες, κάτι που είναι ψέμα. Ο Μπράουν έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ στην Ευρώπη και το να μην τον έχουμε θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου». 

Μεταξύ άλλων ο παλάιμαχος μπασκετμπολίστας αναφερθηκε και στα φαβορί της προσεχούς διοργάνωσης, βάζοντας εκεί και την Εθνική Ελλάδας. «Η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία, η Λιθουανία και η Τουρκία είναι υποψήφιες για μία θέση στο βάθρο. Για εμάς (την Ισπανία) είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων χρόνων, αλλά θα παλέψουμε. Έχει τεράστια αξία ότι θα έχουμε τον Ρούντι Φερνάντεθ και τον Σέρχιο Γιουλ», σημείωσε ενδεικτικά. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0