πάμε euro

Αγγλία: Τα 50ράκια που… τραβάνε την ανηφόρα!

Αγγλία: Τα 50ράκια που… τραβάνε την ανηφόρα!

Η Αγγλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία στον τελικό του EURO 2020, «χτίζοντας» μία σύμπτωση που ξεκινάει και καταλήγει στο… 50!

Ένας ημιτελικός που είχε ξεκάθαρο φαβορί ανάμεσα στην «έκπληξη» Δανία και την Αγγλία, έφτασε τελικά στη διαδικασία της παράτασης μετά το τέρμα του Ντάμσγκααρντ και το αυτογκόλ του Κιάερ στην κανονική διάρκεια. Οι δύο ομάδες δικαίωσαν το κοινό για την μέχρι τώρα πορεία τους, αλλά η αυριανή αναμέτρηση είχε χώρο μόνο για έναν!

Ο Κέιν ήταν εκείνος που «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση για την ομάδα του στο 104’, σκοράροντας με… ριμπάουντ από την αρχική απόκρουση του Σμάιχελ στο δικό του πέναλτι.

Λίγο αργότερα και ενώ κυλούσε το δεύτερο μέρος της παράτασης, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη ρεκόρ στην εφετινή διοργάνωση. Τα «Τρία Λιοντάρια» πραγματοποίησαν 54 διαδοχικές πάσες και δεν επέτρεψαν στη Δανία να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας για 2 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλληλουχία σε διάρκεια ενός παιχνιδιού για ολόκληρο το τουρνουά του 2020 και ήρθε για να πιστοποιήσει το γεγονός ότι η Αγγλία άξιζε να βρεθεί στον τελικό μετά από πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ως διεκδικήτρια ενός τίτλου κορυφαίας διοργάνωσης εθνικών ομάδων σταματά 55 χρόνια πίσω. Κάτι που καθιστά το μεγαλύτερο «κενό» διάστημα για οποιαδήποτε Εθνική ομάδα στα δύο τουρνουά. Ήταν 30 Ιουλίου του 1966, όταν επικράτησε της Δυτικής Γερμανίας με 4-2 και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα στο Γουέμπλεϊ!

Σε ένα παιχνίδι που, επίσης, κρίθηκε στην παράταση, προκάλεσε συζητήσεις με το γκολ «φάντασμα» του Χάρστ και «έκρυβε» ακόμη ένα 50άρι, το οποίο μεταφράστηκε στα 53 σουτ εκτός περιοχής που είχαν οι φιναλίστ σε κανονική διάρκεια.

Πέραν των παραπάνω, η Αγγλία παρουσίασε και το μεγαλύτερο ρεκόρ επαφών στην αντίπαλη περιοχή από τότε που άρχισε να υπάρχει αυτή η πληροφορία (1980 και έπειτα). Ο αριθμός αυτός, αγγίζει ξανά το 50, για την ακρίβεια 56 και οφείλεται κατά κύριο λόγο σε μία τριπλέτα ποδοσφαιριστών.

Ο συνήθης «ύποπτος» του τρέχοντος EURO Ραχίμ Στέρλινγκ είχε 15 επαφές στην περιοχή της Δανίας, με τον Κέιν (9) και τον Μάουντ (7) να ακολουθούν. Οι τρεις τους είχαν περισσότερες επαφές από ό,τι σύσσωμη η αντίπαλός της, που πάτησε στη δική τους περιοχή μόλις 5 φορές.

Αυτή τη στιγμή η Αγγλία βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη ευκαιρία της να σταθεί ξανά στην κορυφή! Η Ιταλία, που συμπληρώνει το ζευγάρι του τελικού, είναι μία ομάδα που αγωνίστηκε μέχρι στιγμής κυρίως με αντεπιθέσεις, σε κρίσιμα παιχνίδια, λόγω των πολύ εκρηκτικών παικτών της. Το ποιο… 50άρι θα φέρει την Αγγλία στον τίτλο ή όχι, μετράμε αντίστροφα για να το μάθουμε!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0