πάμε euro

Εθνική Αγγλίας: Οι τέσσερις "μικροί" που ξέρουν από... τρόπαια

Εθνική Αγγλίας: Οι τέσσερις

Έγραψαν ιστορία τέσσερα χρόνια και πριν και τώρα, συναντιούνται στον πρώτο τελικό της Αγγλίας σε τελικό EURO.

Σχετικά Άρθρα

Το 2017 ήταν μία μαγική χρονιά για τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Αγγλίας. Τόσο η Κ17, όσο και η Κ19 αλλά και η Κ20 κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον τίτλο στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, δίνοντας ένα δείγμα για την επόμενη μέρα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τέσσερα χρόνια μετά, από αυτές τις ομάδες, τέσσερις ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην αποστολή των ανδρών για το EURO 2020. Η αίσθηση του πρωταθλητισμού που είχαν αποκτήσει από τότε, βγήκε στην πορεία των «λιονταριών» μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Φιλ Φόντεν – Τζέιντον Σάντσο (Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17)

Τα δύο μεγάλα ταλέντα του Νησιού και ο λόγος που η Αγγλία αισιοδοξεί για το μέλλον της. Αμφότεροι, ήταν μέλη της Κ17 της Αγγλίας όταν τα «λιοντάρια» συμμετείχαν στην αντίστοιχη, ηλικιακά, διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Φιλ Φόντεν και ο Τζέιντον Σάντσο ήταν κανονικά στο ρόστερ, με τον πρώτο να σκοράρει δις στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ισπανία.

Το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την άλλη, μέτρησε τρία γκολ και δύο ασίστ, κουβαλώντας τον σύλλογο στις πλάτες του στη φάση των ομίλων. Και οι δύο βρίσκονται αυτή την στιγμή το EURO 2020 και είναι έτοιμοι να προσθέσουν ακόμη ένα τρόπαιο στην συλλογή τους.

Ρις Τζέιμς – Μέισον Μάουντ (UEFA EURO Κ19)

Ο Μέισον Μάουντ βγάζει μάτια τόσο με την Τσέλσι όσο και με την Αγγλία. Φυσικά, η ποιότητα του φαινόταν από μικρή ηλικία, καθώς ήταν βασικός και αναντικατάστατος στο Euro Κ19 του 2017. Μαζί στην αποστολή, βρισκόταν και ο Ρις Τζέιμς, ο οποίος δεν πήρε λεπτά συμμετοχής.

Αυτό δεν αναιρεί το γονίδιο του πρωταθλητή, το οποίο το πήρε μαζί του και στους «μπλε» αλλά και στην Αγγλία. Όσο για τον Μάουντ, αποδεικνύει ματς με το ματς πως είναι γεννημένος για γίνει ο ηγέτης της επόμενης μέρας.

Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν (Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20)

Το «πολυβόλο» της Έβερτον ήταν ο πρωταγωνιστής των «λιονταριών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2017 για την Κ20. Ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν ήταν ο «χρυσός» σκόρερ του τελικού της διοργάνωσης κόντρα στη Βενεζουέλα και εκεί, συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό για το ταλέντο του να σκοράρει.

Από τότε, εξελίχθηκε στον μεγάλο φορ των «ζαχαρωτών» και κέρδισε τον Σάουθγκεϊτ για να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του EURO 2020. Δεν έχει πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής, λόγω της παρουσίας του Χάρι Κέιν, όμως δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος το ενδεχόμενο πως είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής.

Και οι τέσσερις, εφόσον κατακτήσουν το EURO 2020, εκτός από το ότι θα έχουν γράψει ιστορία, θα είναι στο ρόστερ της Αγγλίας που (επιτέλους), σήκωσε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Η αίσθηση του πρωταθλητισμού που υπάρχει, δίνει ένα μεγαλύτερο boost στα «λιοντάρια».

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0