πάμε euro

H Λειψία κρατά «ψηλά» την σημαία της Bundesliga στο EURO 2020!

H Λειψία κρατά «ψηλά» την σημαία της Bundesliga στο EURO 2020!

Μπορεί η πορεία της Εθνικής Γερμανίας στο EURO να μην ήταν η ιδανική για το σύνολο του Γιόαχιμ Λεβ, όμως η Bundesliga εξακολουθεί να έχει δικούς της ποδοσφαιριστές στην φετινή διοργάνωση, με την Λειψία να την… διατηρεί ψηλά!

Πρόκειται για την δεύτερη διαδοχική φορά που η πορεία της Εθνικής Γερμανίας δεν αποσπά θετικά σχόλια σε κορυφαία διοργάνωση Εθνικών ομάδων, μιας και στον πρόωρο αποκλεισμό από το Μουντιάλ του 2018, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένας, αυτή την φορά στο EURO 2020!

Η πορεία της Γερμανίας άλλωστε, καθ΄ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης δεν συνοδεύτηκε από καμία σταθερότητα, με την εικόνα των ποδοσφαιριστών της να είναι ιδιαίτερα «κυκλοθυμική» και να την οδηγεί μέχρι και τις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, όπου δεν μπόρεσε, όπως συνήθιζε σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, να αποτελέσει ξανά τον «κακό δαίμονα» της Αγγλίας, και να εξασφαλίσει το δικό της εισιτήριο για την πορεία της στο EURO.
E5El1_8WQAUXd97_1.jpg

Άμεση συνέπεια του αποκλεισμού της, αποτέλεσαν και οι πρόωρες… διακοπές για τους Γερμανούς διεθνείς, με την Bunsesliga αυτόματα να «χάνει» τους 14 παίκτες της Μπάγερν που στελέχωσαν την Εθνική Γερμανίας, και να βλέπει διαρκώς την συμμετοχή του πρωταθλήματός της στην επικείμενη διοργάνωση να μειώνεται, παρά το γεγονός πως αρχικά αποτέλεσε το δεύτερο πρωτάθλημα που τροφοδότησε τόσο ενεργά το EURO 2020, μετά την Premier League.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Bundesliga ώθησε 92 ποδοσφαιριστές στην εκπροσώπηση των Εθνικών τους ομάδων, και πλέον, έχοντας φθάσει στην ημιτελική φάση του EURO, έχουν απομείνει μόλις τέσσερις, με τους δύο εξ΄ αυτών να αγωνίζονται στην Λειψία!
2021_MD32_FCBBMG_AS_019-scaled.jpg

Πρόκειται για τους Ντάνι Όλμο, Τόμας Ντιλέϊνι, Ρόμπερτ Σκοβ και Γιουσούφ Πόουλσεν, οι οποίοι συνεχίζουν τις διεθνείς τους υποχρεώσεις, διαπρέπουν με τις Ισπανία και Δανία, και φιλοδοξούν να διατηρήσουν «ψηλά» την σημαία της Bundesliga μέχρι το τέλος!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως αναφερόμαστε σε τέσσερις ποδοσφαιριστές που προέρχονται από μία «γεμάτη» σεζόν επί γερμανικού εδάφους, έχοντας καταγράψει αθροιστικά 102 συμμετοχές στην Bundesliga την τρέχουσα χρονιά, και ελπίζουν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στις αναμετρήσεις των ημιτελικών.

Σε διαφορετική περίπτωση πάντως, αν οι ομάδες των Λουίς Ενρίκε και Κάσπερ Γιούλμαν αποκλειστούν από την «Σκουάντρα Ατζούρα» και τα «Τρία Λιοντάρια» αντίστοιχα, η συμμετοχή της Bundesliga στον τελικό της διοργάνωσης θα είναι «μηδενική» και η προσπάθεια της Λειψίας να μην «γραφτεί»… αρνητική ιστορία στην εν λόγω διοργάνωση, θα κριθεί ανεπαρκής.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0