πάμε euro

Τζόρνταν Πικφορντ: Ο «φύλακας άγγελος» της Αγγλίας που βίωσε για πρώτη φορά το 4-0!

Τζόρνταν Πικφορντ: Ο «φύλακας άγγελος» της Αγγλίας που βίωσε για πρώτη φορά το 4-0!

Τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο EURO 2020, συνέχισε ο Τζόρνταν Πικφορντ, ο οποίος διατήρησε το «μηδέν» στην εστία του για 7η συνεχόμενη φορά, σε όλες τις διοργανώσεις με την Αγγλία, βιώνοντας παράλληλα και μία πρωτόγνωρη εμπειρία!

Πρόκειται για έναν από τους τερματοφύλακες που έχει κατακριθεί αρκετά, εξαιτίας των «κυκλοθυμικών» εμφανίσεων που συχνά-πυκνά πραγματοποιεί στην Premier League. Το ταλέντο του ήταν δεδομένο, οι ικανότητές του έχουν γίνει λίγο-πολύ γνωστές, αλλά σε κάθε περίπτωση, η αδυναμία του να χαρακτηριστεί από σταθερότητα, είχαν κάνει τους φίλους της Αγγλίας να αντιμετωπίζουν με αρκετές αμφιβολίες το όνομά του, το οποίο ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αρέσκεται να χρησιμοποιεί στην βασική εντεκάδα.

Παρόλα αυτά, ο Τζόρνταν Πίκφορντ έχει φροντίσει στο καλύτερο EURO της Αγγλίας στην ιστορία της, να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του. Αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους βασικούς λόγους που η πορεία της χώρας του συνεχίζεται, ενώ ο μαεστρικός τρόπος που φαίνεται πως καθοδηγεί την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, είναι κομβικός, στο αήττητο σερί των «Τριών Λιονταριών»!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Αγγλία είναι η μοναδική ομάδα του τουρνουά που δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ, σε καμία από τις πέντε εμφανίσεις που έχει δώσει ως στιγμής, με τον τερματοφύλακα της Έβερτον να είναι βασικός και αναντικατάστατος σε όλα της τα παιχνίδια!

Παράλληλα ο Πίκφορντ δεν έχει δεχθεί γκολ συνολικά σε κανένα από τα τελευταία επτά ματς που έχει αγωνιστεί, από τα τέλη Μαρτίου του 2021 και έπειτα, ενώ η ομάδα του έχε κληθεί να αντιμετωπίσει μόλις 10 τελικές προσπάθειες εντός εστίας σε 450 αγωνιστικά λεπτά, πράγμα που μεταφράζεται σε 2 ανά ένα ενενηντάλεπτο, και αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για την ίδια, τα τελευταία 41 χρόνια!
E5OCprXUUA0spTT_1.jpg

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, ο Τζόρνταν Πίκφορντ αποτέλεσε τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας του, σε παιχνίδι που ολοκληρώνεται με μία τόσο ευρεία επικράτηση, εκτός έδρας (0-4), για πρώτη φορά στην καριέρα του, μην έχοντας καταφέρει κάτι αντίστοιχο ούτε στην Premier League, ούτε στην Championship, ούτε στο FA Cup ή στο Europa League, που έχει λάβει μέρος…

Τις δύο προηγούμενες φορές άλλωστε που η Αγγλία προέβη σε μία ανάλογη εκτός έδρας νίκη, ο Τζόρνταν Πίκφορντ δεν είχε «πατήσει» στο χορτάρι, όντας είτε στον πάγκο, είτε στο… προπονητικό κέντρο της Έβερτον!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0