πάμε euro

EURO 2020: Η Ελβετία που παίζει με «άσο» στις… 21 της Ισπανίας!

EURO 2020: Η Ελβετία που παίζει με «άσο» στις… 21 της Ισπανίας!

Στα προημιτελικά του EURO 2020, η Ελβετία «συναντά» τις 21 ήττες από την Ισπανία και θα αγωνιστεί με γνώμονα το 2010

Η Ελβετία, η οποία δεν «υπέκυψε» στο όνομα του φαβορί της Γαλλίας, πήρε μία απίστευτη πρόκριση για τα προημιτελικά, κυριολεκτικά στο παρά 5! Το 3-1 του Πολ Πογκμπά στο 80ο λεπτό, έγινε 3-3 μέσα σε 10 μόλις λεπτά, με την διαδικασία των πέναλτι να δικαιώνει τους…ψυχραιμότερους!

Στην φάση των «8» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ισπανία και η παράδοση που έχουν «χτίσει» μεταξύ τους, σε βάθος (περίπου) 100 χρόνων την οδηγούν σε αρνητικό πρόσημο!

Μοναδική νίκη με παράδοξο

Σε 22 αναμετρήσεις που θέτουν αφετηρία περί το 1924/25 και ολοκληρώνονται τη φετινή σεζόν στο πλαίσιο του UEFA Nations League A, οι Ελβετοί έχουν επικρατήσει των Ισπανών μόνο μία φορά!

Συγκεκριμένα, εκείνη καταγράφηκε στην πρεμιέρα του Μουντιάλ του 2010, με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Γκέλσον Φερνάντες στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης. Το παράδοξο βρίσκεται στο γεγονός, πως παρά την άσχημη εξέλιξη του πρώτου παιχνιδιού, η «φούρια ρόχα» ήταν εκείνη που βρέθηκε με το Κύπελλο ανά χείρας στο τέλος του τουρνουά.

Από το παρόν ρόστερ του Πέτκοβιτς, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, παρευρέθηκε μόνο ο 17χρονος- τότε- Σερντάν Σακίρι, χωρίς ωστόσο να έχει συμμετοχή στο αποτέλεσμα επί της Ισπανίας.

Η τελευταία φορά του άσου με “clean sheet”

Στο EURO 2016 και συγκεκριμένα με αντίπαλο την Αλβανία, οι Ελβετοί έφεραν και το μοναδικό 1-0 από το 2010 μέχρι και σήμερα, σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Το γκολ επετεύχθη μόλις στο 5ο λεπτό από την προσπάθεια του αμυντικού, Φαμπιάν Σαρ που στο φετινό τουρνουά έχει παίξει ως αλλαγή στο 97’ απέναντι στη Γαλλία, ενώ ευστόχησε και στο δεύτερο πέναλτι της ομάδας του.

Ουσιαστικά, η Ελβετία επιθυμεί να διευρύνει το…θαύμα της και να διακόψει αυτό το σερί ηττών που μετρά από την αποψινή αντίπαλό της. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους για το Nations League δεν ανέδειξε κάποια νικήτρια, με το 1-1 που «δήλωσε» το ταμπλό. Τώρα;

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0