πάμε euro

EURO 2020, Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Οι Τσέχοι απονεύρωσαν τους «οράνιε» που μένοντας με δέκα παίκτες, πέταξαν… λευκή πετσέτα! (video)

EURO 2020, Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Οι Τσέχοι απονεύρωσαν τους «οράνιε» που μένοντας με δέκα παίκτες, πέταξαν… λευκή πετσέτα! (video)

Πανηγυρική πρόκριση στους «8» για την Τσεχία, η οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Η Τσεχία επικράτησε 2-0 της Ολλανδίας στην κατάμεστη Puskás Aréna, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του EURO 2020. Με τον τρόπο αυτό οι Τσέχοι ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας τους Ολλανδούς με άδεια χέρια…

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παρά τις απαγορεύσεις της Ουγγαρίας, τόσο οι Ολλανδοί φίλαθλοι όσο και η ομάδα κατάφεραν να φέρουν τα χρώματα του pride στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες!

E452TB2WYAUbpCO.jpg

Δυνατός ρυθμός, μέτριο θέαμα

Στο πλαίσιο ενός πολύ καλού ρυθμού κύλησαν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι Ολλανδοί ήταν αρκετά κινητικοί με βασικό πρωταγωνιστή τον Ντάμφρις, με τους Τσέχους να προσπαθούν να βρουν κι εκείνοι δικές του καλές στιγμές. Στο 13ο λεπτό ο Μπλιντ γέμισε στον Ντάμφρις ο οποίος έκανε μια κούρσα από τα αριστερά, προσπέρασε τον τερματοφύλακα αλλά από πολύ πλάγια θέση έκανε το γύρισμα πάνω σε αντίπαλο.

Στη συνέχεια η Τσεχία κατάφερε να εισβάλλει δύο φορές στην αντίπαλη περιοχή, στο διάστημα 6 λεπτών! Αρχικά, στο 22’, ο Σούτσεκ απείλησε με κεφαλιά έπειτα από τη σέντρα του Σέβτσικ ενώ στο 28’ το μακρινό σουτ του Σικ δεν προβλημάτισε τον Στεκέλενμπουργκ. Έπειτα ο Μπαράκ προσπάθησε να βρει τέρμα στο 38’ αλλά το σουτ του από κοντινή απόσταση κατέληξε άουτ.
Σε γενικές γραμμές το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου είναι πιο εντυπωσιακό στην πραγματικότητα κυρίως για τον ρυθμό που επικρατούσε αλλά και για κάποιες προσωπικές ενέργειες.

Πείσμα, πάθος,... πρόκριση!

Η Ολλανδία μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας την εστία του Βάτσλικ από νωρίς. Στο 51’ ο Ντεπάι έδωσε μια εξαιρετική πάσα – τακουνάκι στον Μάλεν, με εκείνον να περνάει τους αντιπάλους του αλλά να βρίσκει «στοπ» από τον κίπερ της Σεβίλλης.

Λίγα λεπτά αργότερα μια παρορμητική ενέργεια του ντε Λιχτ ήρθε να ταράξει την ισορροπία του παιχνιδιού και να αποβεί μοιραία για τους «οράνιε». Συγκεκριμένα ο κεντρικός αμυντικός στην προσπάθειά του να καλύψει την μπάλα με το σώμα του έξω από την περιοχή, γλίστρησε και την έδιωξε με το χέρι. Ο Ρώσος διαιτητής αφού έλεγξε τη φάση στο VAR, έδειξε κόκκινη κάρτα στον ντε Λιχτ και άφησε την Ολλανδία με έναν παίκτη λιγότερο. Ο 21χρονος έγινε έτσι ο πρώτος Ολλανδός που αποβάλλεται σε EURO έπειτα από το 2004 και τον Τζόνι Χάιτινχα, επίσης κόντρα στην Τσεχία.
Η Τσεχία θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, ασκώντας πίεση και βρίσκοντας κάποιο γκολ. Αυτό λοιπόν κι έκανε! Στο 68’ κι έπειτα από ένα γέμισμα από τα δεξιά, ο Κάλας έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Χόλες τη δεύτερη και η μπάλα κατέληξε με μαγικό τρόπο στα δίχτυα (0-1).
Τα πράγματα για την ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχαβί έγιναν μόνο καλύτερα από εκείνο το σημείο και μετά. Στο 80’ ο Σικ βρήκε κι εκείνος τέρμα με ένα ιδανικό πλασέ και «κλείδωσε» την πρόκριση στα ημιτελικά (0-2)!
Από τη στιγμή της αποβολής του ντε Λιχτ κι έπειτα, οι Τσέχοι ανέβασαν ταχύτητες και διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο το «δώρο» που τους δόθηκε. Έτσι η Τσεχία πάει φουριόζα στους «8» του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου όπου και την περιμένει η Δανία στο Μπακού.
Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (81' Τίμπερ), Ντάμφρις, Φ. ντε Γιονγκ, Ντε Ρον (73' Βέχορστ), Φαν Άανχολτ (81' Μπέρχαους), Ντεπάι, Βαϊνάλντουμ, Μάλεν (57' Πρόμες)

Τσεχία:
Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Σέβτσικ (85' Χλόζεκ), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (79' Γιάνκτο), Χόλες (85' Κραλ), Μπάρακ, Σικ

Διαιτητής:
Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Γήπεδο:
Puskás Aréna (Βουδαπέστη)
Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0