πάμε euro

Η UEFA αρνείται ότι απαγόρευσε τις σημαίες ουράνιου τόξου στη Βουδαπέστη για το Ολλανδία – Τσεχία!

Η UEFA αρνείται ότι απαγόρευσε τις σημαίες ουράνιου τόξου στη Βουδαπέστη για το Ολλανδία – Τσεχία!
Η UEFA πήρε θέση σχετικά με την απαγόρευση των σημαιών ΛΟΑΤΚΙ στην «Πούσκας Αρένα».
Σχετικά Άρθρα
Οι οπαδοί της Ολλανδίας που επισκέπτονται το fanzone του EURO 2020 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας δεν έχουν τη δυνατότητα να εμφανίσουν τις σημαίες ουράνιου τόξου (ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα) - αν και η UEFA αρνήθηκε ότι τις απαγόρευσε, ισχυριζόμενη ότι τέτοιες αποφάσεις «υπάγονται στην ευθύνη των τοπικών αρχών».

Η UEFA πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας να επιτρέψει στην «Πούσκας Αρένα» τα σύμβολα με ουράνιο τόξο για τον αγώνα μεταξύ Ολλανδίας και Τσεχικής Δημοκρατίας (27/6, 19:00).

Υπήρξαν αναφορές στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης πριν από το παιχνίδι ότι οι φρουροί ασφαλείας είπαν στους θαυμαστές να μην επιδείξουν τη σημαία του ουράνιου τόξου.

Ορισμένοι οπαδοί της Ολλανδίας έχουν μεταφέρει σημαίες ουράνιου τόξου στη Βουδαπέστη για να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός πρόσφατα εισαγόμενου ουγγρικού νόμου που απαγορεύει την προώθηση ή την απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας ή της αλλαγής φύλου.

Σε δηλώσεις της UEFA στην «The Athletic» αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την απαγόρευση της σημαίας του ουράνιου τόξου στη Βουδαπέστη και αντ’ αυτού είπε ότι «οι τοπικές αρχές» είναι υπεύθυνες για την απόφαση.

Η δήλωση είχε ως εξής: «Η UEFA είχε ενημερώσει νωρίτερα σήμερα την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας ότι τα σύμβολα με ουράνιο τόξο δεν είναι πολιτικά και σύμφωνα με την εκστρατεία Equal Game της UEFA που στοχεύει στην καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας LGBTQI +, τέτοιες σημαίες θα επιτρέπονται στο γήπεδο. Η UEFA, αντίθετα, θα καλωσόριζε πάρα πολύ οποιοδήποτε τέτοιο σύμβολο στις κερκίδες των γηπέδων».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0