πάμε euro

Ιταλία: Έχει σπάσει τις παραδόσεις και συνεχίζει αλώβητη, με φόντο τα ημιτελικά!

Ιταλία: Έχει σπάσει τις παραδόσεις και συνεχίζει αλώβητη, με φόντο τα ημιτελικά!

Δεν είναι μόνο το αήττητο ρεκόρ. Δεν είναι μόνο ότι δεν έχει δεχθεί γκολ σε κανένα ενενηντάλεπτο. Η Ιταλία έχει σπάσει ακόμη δύο αρνητικά, για την ίδια στατιστικά, και συνεχίζει αλώβητη, με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του EURO!

Σπουδαία ήταν η πρόκριση που κατόρθωσε να πανηγυρίσει πριν από μερικές ημέρες η Ιταλία, στην αναμέτρηση απέναντι στην μαχητική Αυστρία, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να χρειάζεται και το μισάωρο της παράτασης, για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για τις «8» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Πλέον, έχοντας ξεπεράσει και δύο ζητήματα που την ταλάνιζαν, έχει την δυνατότητα να φτάσει στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, με το Βέλγιο να επιχειρεί να ορθώσει το ανάστημά του!

Τι και αν ήταν μπλοκαρισμένη; Τι και αν η Αυστρία την δυσκόλεψε αφάνταστα; Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι βρήκε και πάλι τον τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του με τις αλλαγές του, πετυχαίνοντας τα πολυπόθητα γκολ στον έξτρα χρόνο, πράγμα που η Ιταλία δεν είχε ξανακάνει ποτέ!
E41gTeGXEAA5E6E_1_2.jpg

Το τέλος της «κατάρας» των παρατάσεων και το ιστορικό ρεκόρ

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η παράταση που παραβρέθηκε η Ιταλία απέναντι στην Αυστρία, ήταν η 8η που αναγκάζεται να δώσει η «Σκουάντρα Ατζούρα» στην ιστορία των EURO, με τις προηγούμενες επτά να χαρακτηρίζονται από την ανομβρία των δικών της γκολ, μιας και σε 210 αγωνιστικά λεπτά παράτασης, δεν είχε βρει δίχτυα ποτέ!

Την «παράδοση» αρχικά, έσπασε ο Κιέζα, στο ξεκίνημα του ημιώρου, για να έρθει ο Πεσίνα, ο οποίος επίσης είχε αποτελέσει αλλαγή του Μαντσίνι, και να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του, «κλειδώνοντας» την πρόκριση στην επόμενη φάση και στέλνοντάς την στην προημιτελική φάση, με τον Βέλγιο να την περιμένει...

Το γκολ του Κάλαϊτζιτς άλλωστε, το οποίο ήταν το πρώτο που δέχθηκε η Ιταλία, μετά από 8 μήνες και 1168 λεπτά, δεν ήταν αρκετό ώστε να επηρεάσει δραματικά την υπόθεση-πρόκριση, με άμεση συνέπεια οι Ιταλοί να προκριθούν και να καταρρίψουν και το δικό τους ατομικό ρεκόρ, που καλά κρατούσε εδώ και 82 χρόνια, όντες πλέον αήττητοι για μία διετία (31 ματς)!

Ούτε η «λευκή» ισοπαλία μπορούσε να της στερήσει την πρόκριση

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Για να μπορέσει να φτάσει στη νίκη άλλωστε, η Ιταλία έπρεπε να ξεπεράσει και το «σοκ» της «λευκής» ισοπαλίας, η οποία λάμβανε χώρα μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.
E41vgX1WQAQp_7s_1.jpg

Η τελευταία φορά άλλωστε που μπόρεσε να επικρατήσει, ενώ είχε ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο, ήταν πριν από μία τριετία, απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Απέναντι στην Αυστρία όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά… 

Αναλυτικά οι μη νικηφόρες αναμετρήσεις της Ιταλίας, όταν το παιχνίδι χαρακτηριζόταν από το «απόλυτο μηδέν», ύστερα από 60 λεπτά παιχνιδιού:

  • Ιταλία – Ολλανδία 1-1 (2018)
  • Ιταλία – Αγγλία 1-1 (2018)
  • Αργεντινή – Ιταλία 2-0 (2018)
  • Ιταλία – Πολωνία 0-0 (2020)
  • Ιταλία – Βοσνία 1-1 (2020)
  • Ιταλία – Αυστρία 2-1 (2021)
Θα καταφέρουν οι Ιταλοί να διατηρήσουν το μομέντουμ που οι ίδιοι δημιούργησαν στην αποψινή συνάντησή τους απέναντι στο Βέλγιο; Η ψυχολογική τους κατάσταση φαντάζει ιδανική...

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0