πάμε euro

Συνεχίζει και με την Ιταλία, από εκεί από όπου σταμάτησε ο Ζορζίνιο…

Συνεχίζει και με την Ιταλία, από εκεί από όπου σταμάτησε ο Ζορζίνιο…

«Ασταμάτητος» παρουσιάζεται και στο EURO του 2020 ο Ζορζίνιο, με το μέσο της Τσέλσι να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις που… άφησε στην Αγγλία, όντας πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο.

Μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του διανύει αναμφίβολα ο Ζορζίνιο, ο οποίος αν και στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην καριέρα του, δεν δείχνει να αφήνει το πόδι από το γκάζι, ούτε στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Εθνικών ομάδων.
E4EY_OFWQAAr08b_1.jpg

Ο «αφανής» ήρωας της Τσέλσι στον δρόμο προς την κατάκτηση του Champions League

Πρόκειται άλλωστε για έναν εξαιρετικό αμυντικό μέσο, ο οποίος πραγματοποιεί πολλά πράγματα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, καταγράφοντας ιδιαίτερα υψηλούς αριθμούς, δίχως να αποτελεί τον πρώτο σκόρερ ή τον πρώτο πασέρ της εκάστοτε διοργάνωσης.

Με ανάλογο τρόπο άλλωστε, κατάφερε «αθόρυβα» να ξεχωρίσει και στο πρώτο Champions League που κατέκτησε η Τσέλσι, μετά από τον τελικό του Μονάχου του 2012! Ο Ζορζίνιο λοιπόν αποτέλεσε τον πρώτο ποδοσφαιριστή ολόκληρης της διοργάνωσης σε αναχαιτίσεις, πράγμα που πολλοί δεν γνώριζαν, εξαιτίας του μη φαντεζί τρόπου που αγωνίζεται.

Τα κοψίματά του ήταν συνολικά 26, «ισοφάρισε» τον Σέζαρ Αθπλικουέτα στην εν λόγω κατηγορία, προσπέρασε τον Ζοάο Κανσέλο και αποτέλεσε τον μοναδικό αμυντικό μέσο που συμπεριλήφθηκε στην πρώτη τετράδα της λίστας, όντας βεβαίως ένα από τα «κλειδιά» της Τσέλσι, στον δρόμο προς την κορυφή.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Ζορζίνιο και με τη Ιταλία

Παρόλα αυτά, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Ζορζίνιο δεν… σταματούν εκεί και δεν περιορίζονται σε διεθνές επίπεδο, καθώς οι εμφανίσεις του και με την φανέλα της χώρας του είναι εξαιρετικές, βοηθούμενος βεβαίως και από την εκπληκτική πορεία που διάγει η Ιταλία!

Αναλυτικότερα, το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι ολοκλήρωσε με τρεις διαδοχικές νίκες τις πρώτες τρεις αναμετρήσεις του στο EURO, δίχως μάλιστα να δεχθεί κανένα γκολ, μετρώντας περισσότερα από 1000 αγωνιστικά λεπτά, κατά την διάρκεια των οποίων ο Ντοναρούμα δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα, με τον Φαν Ντε Μπέϊκ να αποτελεί τον τελευταίο ποδοσφαιριστή που κατόρθωσε να τον «νικήσει».

Ο συγκεκριμένος αριθμός λεπτών μάλιστα αντιστοιχεί σε 11 σερί ενενηντάλεπτα απαραβίαστης εστίας, την στιγμή που οι Ιταλοί έχουν καταγράψει 32 γκολ υπέρ τους! Επιπλέον, δεν έχουν ηττηθεί εδώ και 30 αγώνες, «ισοφαρίζοντας» την καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους, η οποία έχει να μπει στην συζήτηση των φίλων της «Σκουάντρα Ατζούρα», εδώ και 82 χρόνια.

Τότε μάλιστα, είχε διάρκεια από τον χειμώνα του 1935 μέχρι και τον Ιούλιο του 1939, η Ιταλία είχε κατορθώσει και πάλι να παραμείνει αήττητη, ενώ είχε οδηγηθεί και στην κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τα τέσσερα που μετράει συνολικά.

Άμεση συμμετοχή στην αξιέπαινη πορεία της χώρας του στο EURO, έχει διαδραματίσει μέχρι τώρα ο Ζορζίνιο, ο οποίος έχει συμβάλλει τόσο αμυντικά, όσο και στην δημιουργία των ευκαιριών, όντας πρώτος, μεταξύ των συμπαικτών του, τόσο στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις, όσο και σε αυτές που έβγαλαν την Ιταλία στην επίθεση!

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως ο Ζορζίνιο συνεχίζει εκεί από όπου σταμάτησε, σε μία ούτως ή άλλως ιδιαίτερη σεζόν. Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που επιθυμεί να κατακτήσει έναν δεύτερο, διαδοχικό κορυφαίο τίτλο, «παίζοντας» και πάλι κομβικό ρόλο, δίχως να…φαίνεται.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0