πάμε euro

EURO 2020: Η ιστορία ενός 90λεπτου για τον Ντόνιελ Μάλεν…

EURO 2020: Η ιστορία ενός 90λεπτου για τον Ντόνιελ Μάλεν…
Ο νεαρός Ντόνιελ Μάλεν που με παρουσία 93 λεπτών στο χορτάρι, δημιουργεί παιχνίδι για εκείνον και τους συμπαίκτες του και δεν αφήνει επιλογές σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης!
Ο επιθετικός της Ολλανδίας, Ντόνιελ Μάλεν, αποτελεί μία από τις ευχάριστες… παρουσίες μέχρι στιγμής στο EURO, καθώς συγκεντρώνει νούμερα στην στατιστική επίδοσή του στον μισό ίσως χρόνο από εκείνον που χρειάζονται άλλοι συναθλητές του.

Μπορεί η περιπέτειά του λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο το 2019 να του στέρησε την συνέχεια μίας πολύ παραγωγικής σεζόν, ωστόσο ο 22χρονος Ολλανδός δεν το βάζει κάτω. Ο Φρανκ ντε Μπουρ εμπιστεύτηκε σε εκείνον μία θέση στο φετινό ρόστερ και ακόμη και αν έχει αγωνιστεί μόλις 93 λεπτά(!) σε 3 παιχνίδια, φαίνεται να τον δικαιώνει.  

E4qJS-TXwAEPYDL.jpg

Ο προπονητής του, μάλιστα, στην Αϊντχόφεν, Ρόγκερ Σμιντ, έχει δηλώσει ότι «συνδυάζει ιδανικά την ταχύτητα, τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του, ενώ βρίσκεται πάντα σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή». Κάτι αντίστοιχο θα μπορεί να πει ο Ντεπάι, σκεπτόμενος το πρώτο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία, που προήλθε από πάσα του συμπαίκτη του. Εκείνο το παιχνίδι «έγραψε» για τον ίδιο 65’ συμμετοχής.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα και με αντίπαλο την Αυστρία, ο Μάλεν έχρισε ξανά τον εαυτό του “assistman” σε μόλις 27 λεπτά παρουσίας πάνω στο χορτάρι, ενώ με την Ουκρανία στην πρεμιέρα κατόρθωσε απλά να δει για ένα λεπτό τον αριθμό του στον πίνακα του τέταρτου διαιτητή.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα «δημιουργίας» για τους συμπαίκτες του, ο Μάλεν εμφανίζεται ως ο επιθετικός με τις περισσότερες «best chances» στο EURO μετρώντας 4, πίσω ακριβώς από τον Γκάρεθ Μπέιλ που συγκεντρώνει 5… Το επίτευγμα αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν παρατηρήσουμε τα λεπτά του Ουαλού ποδοσφαιριστή στα μέχρι τώρα παιχνίδια, που αγγίζουν τα 265’!

Η ιστορία ενός 90λεπτου, για τον Ντόνιελ, σε συνδυασμό με την όλη παρουσία του την περασμένη σεζόν με την φανέλα της Αϊντχόφεν, του ανοίγουν τον…δρόμο της Ντόρτμουντ. Το ενδιαφέρον του γερμανικού κλαμπ κρατά από την αρχή του 2021 και ο Μάλεν φροντίζει να ενισχύει το ενδιαφέρον τους ως «αντί-Σάντσο», ειδικά όταν ο δεύτερος αποχωρήσει για χάρη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανάμεσα στους «μνηστήρες» προστίθεται και η περίπτωση της Λίβερπουλ, που φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα που ανήκει ο παίκτης αυτή τη στιγμή!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0