πάμε euro

EURO 2020, Σλοβακία – Ισπανία 0-5: Όταν ξύπνησαν οι Ισπανοί είδαν… εφιάλτες οι Σλοβάκοι (video)

EURO 2020, Σλοβακία – Ισπανία 0-5: Όταν ξύπνησαν οι Ισπανοί είδαν… εφιάλτες οι Σλοβάκοι (video)

Ακόμα... σκοράρουν! Οι Ισπανοί έδειξαν τα δόντια τους και πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μ’ ένα επιβλητικό 5-0 η Ισπανία επικράτησε της Σλοβακίας στη Σεβίλλη, για το φινάλε της φάσης των ομίλων του EURO 2020. Η ομάδα του Λούις Ενρίκε κατέκτησε τη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου και ετοίμασε βαλίτσες για τους «16» της διοργάνωσης.

 

 

Φορτσάτοι από νωρίς…

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Ισπανία επιδίωξε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη απειλή σημειώθηκε στο 5' από πλευράς «φούρια ρόχα», με το γύρισμα του Μοράτα από τα αριστερά να απομακρύνεται από τον Ντουμπράβκα.

Η λύση για τους Ισπανούς ήρθε στο 12ο λεπτό από το VAR. Συγκεκριμένα ο Χρόμαντα βρήκε με κλωτσιά τον Κόκε μέσα στην περιοχή της Σλοβακίας και ο Κάιπερς έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μοράτα, με τον Σλοβάκο τερματοφύλακα να μην του χαρίζεται και να αποκρούει!

Αυτό ήταν και το δεύτερο χαμένο πέναλτι της ομάδας στο φετινό EURO καθώς στο ματς με την Πολωνία ο Μορένο είχε στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Συνολικά, η «φούρια ρόχα» έχει 5 εύστοχα πέναλτι στα 12 κερδισμένα, το χειρότερο ποσοστό ομάδας στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Η Ισπανία παρά το χαμένο πέναλτι συνέχισε να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν δύο καλές στιγμές μέσα σε ένα λεπτό, πρώτα με τον Σανάμπρια κι έπειτα με τον Πέδρι, όμως δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα (19’).

Στη συνέχεια ο Ντουμπράβκα χρειάστηκε να υπερασπιστεί ξανά την εστία του, αφού οι αντίπαλοί του ήταν εμφανώς ζωηροί! Στο 24ο λεπτό ο Μοράτα επιχείρησε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο κίπερ των Σλοβάκων απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η λύτρωση για την Ισπανία ήρθε με τον πιο άδοξο τρόπο για τους Σλοβάκους και τον Ντουμπράβκα. Στο ημίωρο το σουτ του Σανάμπρια από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, μ’ εκείνη να παίρνει ύψος και τον τερματοφύλακα στην προσπάθειά του να την διώξει να την καρφώνει στα δίχτυα της ομάδας του και να σημειώνει ίσως το αυτογκόλ της χρονιάς!


Η πίεση των παικτών του Λούις Ενρίκε δικαίωσε και απέφερε καρπούς για την ομάδα. Στο 45’+3 έπειτα από τη σέντρα του Μορένο, ο Ντουμπράβκα να βρέθηκε εκτός θέσης και δεν μπόρεσε να αντιδράσει βλέποντας τον Λαπόρτ με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του.



Το πάρτι συνεχίστηκε από εκεί που το άφησαν…

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ισπανίας στο δεύτερο ημίχρονο συνοδεύτηκε από ένα τέρμα. Οι παίκτες κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, με τον Άλμπα να τροφοδοτεί τον Σαράμπια και εκείνον να «εκτελεί» τον Ντουμπράβκα (56’).

Σ’ εκείνο το σημείο οι Ισπανοί είχαν πάρει φωτιά, «διψώντας» για περισσότερα γκολ. Ασταμάτητοι λοιπόν και με φοβερή κομπίνα στο κόρνερ, ο Σαράμπια έβγαλε παράλληλη μπαλιά και ο Φεράν Τόρες έγραψε το 4-0 με υπέροχο τακουνάκι (67’).

Φυσικά το «πάρτι» αλλά και η ατυχία των Σλοβάκων δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 71ο λεπτό κι έπειτα από μια φάση διαρκείας στην περιοχή των τυπικά γηπεδούχων – που έμοιαζε με θρίλερ –  ο Κούτσκα στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, σημείωσε δεύτερο αυτογκόλ και το 5-0 για τη «φούρια ρόχα».

Η Ισπανία από το πρώτο σφύριγμα έως και το τελευταίο είχε το βλέμμα της στραμμένο μόνο στο τρίποντο της νίκης. Αυτό ήταν και το κλειδί για την ομάδα του Λούις Ενρίκε η οποία με την πίεση που άσκησε στη Σλοβακία, έφυγε «φορτσάτη» για τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

 

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα - Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν - Κούτσκα, Χρομάντα (46΄ Λομπότκα) - Χαράσλιν, Χάμσικ (90΄ Μπένες), Μακ - Ντούντα (46΄ Ντούρις)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν - Αθπιλικουέτα (77΄ Ογιαρθάμπαλ), Γκαρσία, Λαπόρτ, Άλμπα - Μπουσκέτς (71΄ Τιάγκο) , Κόκε, Πέδρι - Σαράμπια, Μοράτα (65΄ Φεράν Τόρες), Μορένο (77΄ Τραορέ) 

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς

Γήπεδο: Estadio de la Cartuja (Σεβίλλη)

Βαθμολογία (5ος όμιλος):

1. Σουηδία 7 (4-2)
2. Ισπανία 5 (6-1)
3. Σλοβακία 3 (2-7)
4. Πολωνία 1 (4-6)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0