πάμε euro

Η πρωτιά ως στόχος για 4 ομάδες- Κροατία και Σκωτία για τελευταίες ελπίδες

Η πρωτιά ως στόχος για 4 ομάδες- Κροατία και Σκωτία για τελευταίες ελπίδες

Σπουδαία αγωνιστική ημέρα για ακόμη μία φορά στο EURO 2020, με το πέρας της να κρίνει πολλά στις πρώτες θέσεις του 4ου και 5ου ομίλου.

Σχετικά Άρθρα
Η Σλοβακία για την πρωτιά, η Σουηδία… το ίδιο!

H αυλαία της ημέρας ανοίγει με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Σουηδία και Σλοβακία, στις 16:00 στο Στάδιο Κρεστόφσκι, με την Σλοβακία να επιζητά να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου και την Σουηδία να καίγεται για το τρίποντο.

Μετά την λευκή ισοπαλία στο παιχνίδι με την Ισπανία, οι παίκτες του Άντερσον θέλουν κάνουν το επόμενο βήμα, με ένα πιο…πειστικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την πρεμιέρα τους. Οι Ισπανοί είχαν την κατοχή της μπάλας και διαρκώς έχαναν ευκαιρίες να σκοράρουν, την ίδια ώρα που οι Σουηδοί έγιναν απειλητικοί μόλις δύο φορές.

Απόντος Ιμπραϊμοβιτς, που έμεινε τελευταία στιγμή εκτός EURO από τον τραυματισμό του στο γόνατο, η επιθετική γραμμή της ομάδας μοιάζει πιο «φτωχή» αλλά υπάρχουν ακόμη ελπίδες. Στην διάθεσή της πιθανότατα να μην είναι και ο Όλσον, ο οποίος αποχώρησε από τον αγώνα με τραυματισμό στο γόνατο.

Από την άλλη, η Σλοβακία που προηγήθηκε με την Πολωνία χάρη στο γκολ του…αντιπάλου της μετά από πανδαιμόνιο στην περιοχή, ήταν η μόνη που κράτησε τους τρεις πόντους και φιγουράρει μόνη πρώτη. Το γεγονός της ισοφάρισης στις αρχές του δεύτερου μέρους από τον Λίνετι την κράτησε λίγο μακριά από το ήρεμο παιχνίδι.

Ωστόσο οι Πολωνοί έμειναν με 10 παίκτες στο 62’ και μερικά λεπτά αργότερα είδαν τον Σκρίνιαρ να βρίσκεται στο σωστό σημείο, την σωστή στιγμή μέσα στην μεγάλη περιοχή και να διαμορφώνει και το τελικό 1-2 (69’).Ο Τάρκοβιτς δεν έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει, με μοναδικό απόντα τον Ντένις Βάβρο, λόγω ασθένειας.

Βαθμολογία (5ος όμιλος)

Σλοβακία 3

Σουηδία 1

Ισπανία 1

Πολωνία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική)

Ισπανία- Πολωνία (19/6)

(3η αγωνιστική)

Σλοβακία- Ισπανία (23/6)

Σουηδία- Πολωνία (23/6)

Η τελευταία λέξη για την Κροατία (ίσως) ανήκει στους Τσέχους

Ο πρώτος αγώνας για τον 4ο όμιλο αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00 στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκώβης, με την Τσεχία να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 3 βαθμούς (όσους και η Αγγλία) και την Κροατία να πρέπει να δείξει αντίδραση για να έχει ελπίδες στην συνέχεια.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η Τσεχία βρέθηκε αντιμέτωπη με την Σκωτία, σε ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστικό «μονόλογο» του Πάτρικ Σικ. Ο επιθετικός της Μπάγερν Λεβερκούζεν με ένα γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα (42’) και άλλο ένα πανέμορφο τέρμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (52’) όταν «κρέμασε» τον Μάρσαλ, χάρισε στην ομάδα του 3 πολύτιμους βαθμούς.

Η αντίπαλός του πάλεψε αρκετά, και ανά διαστήματα (ειδικά προς το τέλος του δεύτερου ημιχρόνου είχε καλές στιγμές, αλλά δεν έγιναν ποτέ ουσιαστικές. Στην σημερινή αναμέτρηση το απουσιολόγιο του Γιάροσλαβ Σιλχαβί είναι κενό και ο δρόμος της πρόκρισης, με μία ανάλογη εμφάνιση, όχι τόσο μακριά.

Ο αντίπαλός της, βέβαια, είναι διαφορετικός αφού η Κροατία των Μόντριτς, Βρσάλικο και Κόβατσιτς δεν θα αφήσουν κάθε ελπίδα τους να σβήσει. Στην πρώτη τους αναμέτρηση έμελλε να αντιμετωπίσουν το φαβορί του ομίλου και μάλιστα στο «Γουέμπλεϊ». Οι Άγγλοι πήραν εκδίκηση για τον χαμένο ημιτελικό του 2018 και έχοντας τον Κάλβιν Φίλιπς…σεληνιασμένο, πέτυχαν την νίκη με γκολ του Στέρλινγκ στο 57ο λεπτό.

Το σύνολο του Ντάλιτς γνώριζε ποιος ήταν απέναντί της και φρόντισε να μην «πέσει» αμαχητί, με τον τελευταίο λόγο ωστόσο να ανήκει στα «Τρία Λιοντάρια». Η Τσεχία είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να κυνηγήσουν την είσοδο στους «16» και είναι ελεύθεροι να το κάνουν χωρίς καμία απουσία.

Με το βλέμμα ψηλά η Αγγλία απέναντι στην «μικρή» Σκωτία

Το 3ο και τελευταίο ματς της ημέρας είναι η ποδοσφαιρική μετενσάρκωση του Δαυίδ και του Γολιάθ, αφού το Γουέμπλεϊ θα φιλοξενήσει τον αγώνα ανάμεσα σε Αγγλία και Σκωτία.

Οι Άγγλοι, οπωσδήποτε, θα παραταχθούν στο χορτάρι με τον αέρα της νίκης απέναντι στην Κροατία με 1-0 από το γκολ του Στέρλινγκ, 500 μέτρα από το σπίτι που μεγάλωσε (!). Πρόκειται σίγουρα για το φαβορί σε έναν αγώνα που περισσότερο θα θυμίζει παιχνίδι…Premier League λόγω των διεθνών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός των Άγγλων Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα έχει στην διάθεσή του τον Χάρι Μαγκουάιρ, όπως δήλωσε ο ίδιος, για να «κλείσει» από απόψε την υπόθεση της πρόκρισης στους «16», όμως είναι ξανά αμφίβολος ο Τζακ Γκρίλις, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής και στο προηγούμενο παιχνίδι.

Από την άλλη, η παρουσία της Σκωτίας σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 23 χρόνια, μόνο εύκολη υπόθεση δεν χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής. Μετά το «εμπόδιο» της Τσεχίας και την ήττα με 2-0, καλούνται να ανέβουν το…βουνό της Αγγλίας για να μην ολοκληρώσουν την παρουσία τους στο φετινό EURO με μηδενικό πηλίκο. Σίγουρα η δυσκολία του αντιπάλου αυξάνεται, αλλά χρειάζεται αντίστοιχη σοβαρή προσέγγιση στο επιθετικό πλάνο, ώστε να μην κλειστούν από την αρχή στο δικό τους μισό του γηπέδου.

Στο έργο της 2ης αγωνιστικής για την Σκωτία μοναδικό ερωτηματικό για την ετοιμότητα του συγκεκριμένου παιχνιδιού αποτελεί ο Τίρνεϊ.

Βαθμολογία (4ος όμιλος)

Τσεχία 3

Αγγλία 3

Κροατία 0

Σκωτία 0

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική)

Τσεχία- Αγγλία (22/06)

Κροατία- Σκωτία (22/6)


Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0