πάμε euro

Συμβολική κίνηση των Βέλγων για να τιμήσουν τον Έρικσεν!

Συμβολική κίνηση των Βέλγων για να τιμήσουν τον Έρικσεν!
Μια συμβολική κίνηση αναμένεται να λάβει χώρα στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα σε Δανία και Βέλγιο, ώστε, να τιμηθεί ο Κρίστιαν Έρικσεν που φορά στη φανέλα του τον αριθμό 10.

Το Βέλγιο θα τιμήσει τον Κρίστιαν Έρικσεν βγάζοντας την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου στο 10ο λεπτό της αποψινής (17/06) αναμέτρησης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του EURO 2020. Ο Δανός μέσος, που φορά τον αριθμό 10, κατέρρευσε μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, στην αναμέτρηση μεταξύ Δανίας και Φινλανδίας το απόγευμα του Σαββάτου (12/06).
den.jpg

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του παιχνιδιού, ανέφερε: «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για κάθε παίκτη που έβλεπε το περιστατικό, πόσο μάλλον για κάθε παίκτη που μοιράζεται τα ίδια αποδυτήρια με τον Έρικσεν. Από αυτήν την οπτική, με το που λάβαμε τα χαρμόσυνα νέα, πως μιλάει δηλαδή, πως αναρρώνει στο νοσοκομείο, σχεδόν πανηγυρίσαμε. Πρόκειται να είναι εξαντλημένες οι θέσεις στο γήπεδο, ας είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο και τον Έρικσεν».

Οι Δανοί ρίχνονται στη «μάχη» με το Βέλγιο, θέλοντας απελπισμένα να πάρουν κάτι από το ματς, ώστε να ελπίζουν στην πρόκριση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τους, Κάσπερ Χούμλαντ, θα πρέπει αφενός να αντικαταστήσει τον Έρικσεν, αφετέρου να εξασφαλίσει πως οι παίκτες τους θα παρουσιαστούν έτοιμοι ψυχολογικά, έχοντας επηρεαστεί βαθύτατα από το περιστατικό του οποίου έγιναν μάρτυρες.
Στις καθιερωμένες δηλώσεις του πριν το ματς ανέφερε: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με αυτό το τουρνουά και έχουμε πολλά σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας».

Συμπλήρωσε, πως γνωρίζει ότι η ομάδα του πρέπει να παλέψει για να πάρει το οτιδήποτε από την κορυφαία ομάδα στην κατάταξη της UEFA, η οποία κέρδισε τη Δανία εντός και εκτός έδρας τον περασμένο χρόνο, στα πλαίσια του Nations League. Έκλεισε την συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας:
«Γνωρίζω πως δεν είμαστε το φαβορί. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, με την οποία έχουμε παίξει αρκετές φορές. Μπορεί να κοιτάξει κανείς τα στατιστικά τους και να διαπιστώσει πως δεν δέχονται πολλά γκολ και κερδίζουν πολλά παιχνίδια. Είναι πραγματικά πολύ καλοί. Είναι η μόνη ομάδα που στα μάτια μου μοιάζει με σύλλογο. Αλλά πάντα υπάρχει μια ελπίδα απέναντι σε μια τέτοιου είδους ομάδα».

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0