πάμε euro

Φοέ, Φέχερ, Πουέρτα, Μουάμπα: Οι στιγμές όπως του Έρικσεν που σόκαραν τον πλανήτη!

Φοέ, Φέχερ, Πουέρτα, Μουάμπα: Οι στιγμές όπως του Έρικσεν που σόκαραν τον πλανήτη!

Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης μεταξύ Δανίας-Φινλανδίας, «παγώνοντας» το «Πάρκεν» και φέρνοντας στο νου ανάλογες στιγμές που σόκαραν τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, σε μια ανύποπτη φάση, ο Κρίστιαν Έρικσεν έπεσε στο έδαφος δείχνοντας να μην έχει τις αισθήσεις του. Τεχνικό τιμ, παίκτες και φίλαθλοι παρακολούθησαν συγκλονισμένοι τις προσπάθειες επαναφοράς των αισθήσεων του παίκτη μέσω τεχνητής αναπνοής και έπειτα με χρήση απινιδωτή, ξυπνώντας ανάλογες μνήμες.

To BN Sports θυμάται και παρουσιάζει...

Μαρκ Βιβιάν Φοέ: 26 Ιουνίου 2003
C37rkurWQAATbV6.jpg

Έχουν περάσει δεκαοχτώ χρόνια από την ήμερα που ο Μαρκ Βιβιάν Φοέ άφησε στο γήπεδο την τελευταία του πνοή.

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ανάμεσα στην Καμερούν και την Κολομβία διεξαγόταν στο «Ζερλάν». Στο 73ο λεπτό ο Φοέ σωριάζεται ξαφνικά στο έδαφος, δίχως να έχει προηγηθεί κάτι.

Το ιατρικό επιτελείο και των δύο ομάδων προσπαθεί να επαναφέρει τις αισθήσεις του Καμερουνέζου μέσου, αλλά μάταια. Μεταφέρεται με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου και λίγες ώρες μετά γίνεται επίσημο πως έχει «φύγει» από τη ζωή.

Ως αιτία θανάτου διαγνώστηκε η υπερτροφική καρδιομυοπάθεια, που επιδεινώνεται όταν υπάρχει συνεχής άσκηση και δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στους αθλητές.

Mίκλος Φέχερ: 25 Ιανουαρίου 2004
DUYStXfX4AA_VF_.jpg

Η Μπενφίκα αντιμετώπιζε την Γκιμαράες εκτός έδρας και το ματς βρίσκεται στις καθυστερήσεις.

Λίγα λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι, ο 24χρονος Ούγγρος, Μίκλος Φέχερ, δέχεται κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση ενός αντιπάλου στην εκτέλεση ενός πλαγίου. Δευτερόλεπτα μετά πέφτει στο γρασίδι.

Όσοι βρίσκονται στο γήπεδο πανικοβάλλονται. Ο παίκτης αποχωρεί από το γήπεδο και ο θάνατος του διαπιστώνεται στο νοσοκομείο και δίνει «τροφή» για πικρόχολα σχόλια.

Η τάξη αποκαθίσταται τρεις μήνες μετά, όταν βγαίνει το ιατρικό πόρισμα που αναφέρει ως αιτία θανάτου την καρδιακή προσβολή, διαψεύδοντας τις «φωνές» που ήθελαν να κάνει χρήση αναβολικών ουσιών.

Αντόνιο Πουέρτα: 25 Αυγούστου 2007
E3swT8MWUAIaSrK_1.jpg

Γυρνώντας σχεδόν δεκατέσσερα καλοκαίρια πίσω, σε μια γιορτή του ισπανικού ποδοσφαίρου μεταξύ Σεβίλλης και Χετάφε, βρίσκουμε ακόμη μια «μαύρη» μέρα του αθλητισμού.

Ο Αντόνιο Πουέρτα βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις του πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, λόγω καρδιακού επεισοδίου. Είναι μόλις 22 ετών και η σύντροφός του βρίσκεται στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Τρεις μέρες αργότερα (28/8) και με κάθε προσπάθεια των γιατρών να μην έχει αποτέλεσμα, ο Ισπανός μέσος ξεψύχησε και προκάλεσε θλίψη σε ολόκληρη τη φίλαθλη κοινότητα.

Φαμπρίς Μουάμπα: 17 Μαρτίου 2012
E3sz-TCWUAIJw-j.jpg

«Ευχαριστώ το ιατρικό επιτελείο που δεν με εγκατέλειψε». Αυτή είναι η φράση που συγκεντρώνει όσα ένιωσε για 78 λεπτά ο παίκτης της Μπόλτον, Φαμπρίς Μουάμπα, την ημέρα εκείνη.

Ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας ξαφνικά μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη του, όταν εκείνος καταρρέει στο χορτάρι του «White Hart Lane» λίγο πριν την ανάπαυλα.

Αφού μεταφέρεται στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, καταφέρνει να επανέλθει στη ζωή.

Στα 24 του χρόνια ελπίζει πως θα μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του, ωστόσο, μόλις πέντε μήνες αργότερα ανακοινώνει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση έπειτα από παρότρυνση ειδικών που παρακολουθούν την κατάστασή του.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0