πάμε euro

Βουδαπέστη: Ένα γήπεδο με αίγλη πρωταθλητή για τον όμιλο του...θανάτου!

Βουδαπέστη: Ένα γήπεδο με αίγλη πρωταθλητή για τον όμιλο του...θανάτου!
Ο 6ος όμιλος "φωτιά" για το Euro2020, αναμένεται να δειξαχθεί στο Puskas Arena της Βουδαπέστης. Ένα νέο γήπεδο που κουβαλά...βαριά ιστορία!

Καθιστά ένα γήπεδο που άνοιξε τις «πύλες» του τον Νοέμβρη 2019, για να δώσει μία πνοή ποδοσφαιρικής αναγέννησης στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη.

Η χωρητικότητά του, που ανέρχεται στις 67.215 θέσεις, αναμένεται να μας απασχολήσει θετικά κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Euro2020. Αυτό, γιατί πρόκειται για το μοναδικό στάδιο που- τουλάχιστον- υπόσχεται να δηλώσει sold out”, αφού οι Ούγγροι δεν δεσμεύονται με μέτρα για τον κορονοϊό.

E3IE122XoAUJEMo.jpg

Το όνομά του προέρχεται από το άλλοτε…υπέρλαμπρο «αστέρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος συνδέεται στενά με την ελληνική ιστορία του αθλήματος. Ήταν, άλλωστε, εκείνος που το 1971 οδήγησε τον Παναθηναϊκό, ως προπονητής, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ.

Το γήπεδο έκανε «ντεμπούτο» με το φιλικό παιχνίδι της Ουγγαρίας με την Ουρουγουάη το 2019 και έκτοτε είναι η βάση της εγχώριας Εθνικής. Μία από τις κορυφαίες αναμετρήσεις που έλαβε χώρα στο Puskas ήταν εκείνη του Super Cup 2020 ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Σεβίλλη, με τους «Βαυαρούς» να κατακτούν τελικά το Κύπελλο.

E23m_C7XIAAkOTv.jpg

Παρά το στυλ κομμουνιστικής εποχής που χαρακτηρίζει την περιφέρεια του Zuglo, στην οποία υπάγεται το Puskas Arena, θα φιλοξενηθούν ομάδες που διαθέτουν μερικούς από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Γαλλία, Πορτογαλία και Ουγγαρία θα ριχτούν την «μάχη» για την καλύτερη κατάταξη.

  • 15/6 Ουγγαρία - Πορτογαλία
  • 19/6 Ουγγαρία - Γαλλία
  • 23/6 Πορτογαλία – Γαλλία
  • Και 27/6 στην φάση των «16» με τον νικητή του 3ου ομίλου και τους καλύτερους τρίτους από 4ο, 5ο και 6ο όμιλο.


Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0