πάμε euro

Άμστερνταμ: Το γήπεδο με τη βαριά ιστορία…

Άμστερνταμ: Το γήπεδο με τη βαριά ιστορία…

Το Johan Cruyff Arena είναι αναμφίβολα ένα από τα γήπεδα με τη μεγαλύτερη ιστορία στο φετινό Euro.

Σχετικά Άρθρα

Το όνομα του γηπέδου, είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος για τη σημασία αυτού του σταδίου. Το Johan Cruyff Arena είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Euro 2020 και να προσθέσει ακόμα ένα μεγάλο γεγονός, δίπλα σε τόσα άλλα όλα αυτά τα χρόνια.

Τελευταία φορά που η Ολλανδία φιλοξένησε το Euro, ήταν πίσω στο 2000. Τότε το συγκεκριμένο γήπεδο είχε φιλοξενήσει πέντε αγώνες, μεταξύ των οποίων και τα ημιτελικά. Σε συλλογικό επίπεδο, ήταν το αμέσως επόμενο γήπεδο όπου έγινε ο τελικός του Europa League μετά το Εθνικό στάδιο του Βουκουρεστίου, το 2013. Τότε, η Τσέλσι είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, νικώντας τη Μπενφίκα με 3-1.
imago0043921466s.jpg

Δύο χρόνια πριν το Euro του 2000, είχε διοργανώσει και τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, με τους "μερένχες" να σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Από εκεί και πέρα, χτίστηκε το 1996 και χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί το σχέδιο. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως ακόμα είναι από τα πιο όμορφα στάδια της Ευρώπης.

Κόστισε συνολικά 140 εκατομμύρια ευρώ και από την πρώτη στιγμή ανήκε στον Άγιαξ. Από την πλευρά της, η Εθνική Ολλανδίας το χρησιμοποιεί σε ορισμένα παιχνίδια και θα έχει το «προβάδισμα» να το χρησιμοποιήσει σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου της.

Ακόμα, στο ίδιο στάδιο θα γίνει και η φάση των «16», όπου θα κοντραριστούν ο δεύτερος του πρώτου ομίλου, με τον δεύτερο του δεύτερου ομίλου. Αξιοσημείωτο δε, πως η σημερινή ονομασία, δόθηκε το 2017, προς τιμήν του αείμνηστου Γιόχαν Κρόιφ και επισημοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» έγραψε ιστορία με τον Άγιαξ και μετά τον θάνατό του, ο σύλλογος έδωσε το όνομά του στο γήπεδό του. Τέλος, σε αυτό το στάδιο έχουν δώσει συναυλίες, κορυφαίοι καλλιτέχνες. Κάποια από τα ονόματα είναι των Μάικλ Τζάκσον, Μαντόνα, Μπιγιονσέ και Ρόλινγκ Στόουνς.

Αναλυτικά οι αγώνες που θα διεξαχθούν εκεί:

  • 13 Ιουνίου – Ολλανδία-Ουκρανία
  • 17 Ιουνίου – Ολλανδία-Αυστρία
  • 21 Ιουνίου – Βόρεια Μακεδονία-Ολλανδία
  • 26 Ιουνίου – 2οςαπό τον πρώτο όμιλο-2οςαπό τον δεύτερο όμιλο
Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0