Champions League Paris 2022

Περισσότεροι Άγγλοι στο Europa και στο Conference, παρά στο Champions League, όπου υπάρχει η Λίβερπουλ!

Περισσότεροι Άγγλοι στο Europa και στο Conference, παρά στο Champions League, όπου υπάρχει η Λίβερπουλ!
Στον τελικό των ΤιράνωνΜουρίνιο και Σλοτ παρέταξαν τις συνθέσεις τους με συνολικά τρεις Άγγλους. Με άλλα λόγια ο τελικός του Conference αλλά και αυτός του Europa που προηγήθηκε είχαν περισσότερους από αυτούς που αναμένεται να ξεκινήσουν σε αυτόν του Champions League, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται η Λίβερπουλ.

Από την μία η Ρόμα με τους Σμόλινγκ και Έιμπραχαμ, από την άλλη η Φέγενορντ με τον Νέλσον δανεικό από την Άρσεναλ. Έντονο το βρετανικό και συγκεκριμένα το αγγλικό στοιχείο στην αλβανική πρωτεύουσα, ακριβώς όπως και στον τελικό της προηγούμενης εβδομάδας στην Σεβίλλη.

Στο Σάντσεθ Πιθχουάν λοιπόν, Άιντραχτ Φρανφκούρτης και Ρέιντζερς παρατάχθηκαν με τέσσερις(!) Άγγλους, όλοι στην ενδεκάδα των Σκωτσέζων. ΚέντΤαβερνιέρΓκόλντσον και Λούντσταρμ ξεκίνησαν βασικοί, απομεινάρια της περσινής ομάδας του Τζέραρντ, όλοι βασικές επιλογές του Ζιοβάνι Φαν Μπρόχροστ.

Και κάπου εδώ γεννάται το αξιοπερίεργο. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ ετοιμάζεται να αγωνιστεί με την Ρεάλ στο Παρίσι, εκεί όπου φαίνεται ότι δεν θα ξεκινήσει με περισσότερους από δύο Άγγλους. Αλεξάντερ Άρνολντ και Χέντερσον είναι οι μόνοι πιθανοι υποψήφιοι για την ενδεκάδα, ασχέτως αν στον πάγκο βρίσκονται οι ΈλιοτΓκόμεζΜίλνερ και Τσάμπερλεϊν

Συνοπτικά, γίναμε μάρτυρες μίας σκωτσέζικης, μία ιταλικής και μία ολλανδικής ομάδας, όλες με περισσότερους Άγγλους συγκριτικά με αυτούς που αναμένεται να παραταχθούν με την φανέλα των «κόκκινων». 

Αφενος διακρίνεται ότι οι εγχώριοι παίκτες προτιμούν όλο και πιο συχνά να δραπετεύουν εκτός της Premier League και πολλοί εξ αυτών να δικαιώνονται, με ενεργό πρωταγωνιστικό ρόλο σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αφετέρου όμως υπάρχει και η άλλη όψη, που θέλει τις κορυφαίες ομάδες του «νησιού» να βασίζονται ολοένα και περισσότερο σε αγορές άλλων πρωταθλημάτων...

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0